Review: Marc Broussard – S.O.S. IV: Blues For Your Soul

 

Marc Broussard - S.O.S. 4: Blues For Your Soul

Marc Broussard – S.O.S. IV: Blues For Your Soul
Format:CD – Vinyl LP – Digital / Label: Keeping The Blues Alive Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Al jaren lang levert zanger Marc Broussard uit Carencro, Louisiana, het ene prachtige album na het andere uit. Albums waarop hij op een prima wijze de blues vermengt met een hoog soulgehalte. Ook op zijn nieuwste album is dat weer het geval.

Zoals hij vaker heeft gedaan, gaan ook dit keer de opbrengsten van het album naar een goed doel. Dit keer om de studenten in Miami-Dade County te stimuleren om muziek te maken.

Het aantal covers op dit album is zeer hoog maar dat is totaal geen bezwaar aangezien Marc ze op een geheel eigen wijze uitvoert, bijgestaan door een grote groep muzikale vrienden zoals Joe Bonamassa (gitaar, producer), Reese Wynans (keyboards), Eric Krasno (gitaar), Roddie Romero (gitaar), Bobby Schneck, Jr. (zang), JJ Grey (zang), Calvin Turner (bas) en Dennis Gruenling (harmonica).

De eerste cover is die van Bobby Bland’s I’ve Got To Use My Imagination dat op een lome bluesy wijze te horen is en waarin Marc’s zeer soulvolle stem de show steelt.

Dan is het de beurt aan een cover van Lou Rawl’s I’d Rather Drink Muddy Water. Uitgevoerd op een luie jazzy wijze met lekker priemend gitaarwerk en een sfeertje dat aan “Cheaper To Keep Her” doet denken. Joe Bonamassa is, al bijtend, in topvorm in de funky cover van Little Milton’s That’s What Love Will Make You Do. In Johnny “Guitar” Watson’s Cuttin’ In is de priemende gitaar van Roddie Romero te horen.

Dreamer is een broeierig soulvol nummer van een Allen Toussaint/Bobby Bland-achtige kwaliteit. Son House’s Empire State Express krijgt een zeer onstuimige rauw pompende uitvoering.

Marc blijkt ook met rauwe blues overweg te kunnen. Hij benadert het geluid van Howlin’ Wolf in diens I Asked For Water waarin JJ Grey ook een vocale bijdrage levert. Nog meer rauwe blues! John Lee Hooker’s Locked Up In Jail is een trage schrapende blues.

De intieme soulkant van Marc Broussard komt aan bod in de cover van Bobby Womack’s Love, The Time Is Now en het Al Green-achtige I  Like To Live The Love.

Roosevelt Sykes’ Driving Wheel klinkt lekker funky met prima gitaarwerk van Joe Bonamassa, die ook te horen is in de georkestreerde soul van When Will I Let Her Go waarin Marc’s zang wat weg heeft van Terence Trent D’Arby.

Opnieuw een uitstekend soul/bluesalbum van Marc Broussard!

Tracks:
01. I’ve Got to Use My Imagination
02. I’d Rather Drink Muddy Water
03. That’s What Love Will Make You Do
04. Cuttin’ In
05. Dreamer
06. Empire State Express
07. Love, The Time Is Now
08. I Asked for Water
09. I Like to Live the Love
10. Locked Up in Jail (Prison Blues)
11. Driving Wheel
12. When Will I Let Her Go

Website: https://www.marcbroussard.com/