Review: Malone Sibun – Ashes To Dust

 

Malone Sibun - Ashes To Dust

Malone Sibun – Ashes To Dust
Format: CD (EP)/ Label: Redline Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De EP ‘Ashes To Dust’ van Malone Sibun is al een tijdje uit maar is simpelweg veel te goed om niet vermeld te worden. Malone Sibun is het duo Marcus Malone (zang, gitaar) uit Detroit, USA, en de Britse gitarist, zanger Innes Sibun (o.a. ex-Robert Plant).

Samen met Kevin O’Rourke (drums), Tim Blackmore (keyboards), Moz Gamble (keyboards) en Roger Inniss (bas) hebben ze vier nummers opgenomen, die nu al verlangend doen uitkijken naar een volwaardige opvolger van het debuutalbum ‘Come Together’ uit 2020.

Op drie nummers hebben we hier te maken met zeer krachtige bluesrock.

Makin’ It is een hard pompende shuffle met de machtige soulvolle zang van Marcus Malone en het venijnig snijdende gitaarwerk van Innes Sibun. Een zeer overtuigende opener van de EP!

Met de luie en hoekige pomper Ashes To Dust schuift het geluid ietsjes op naar de funky rock van bijvoorbeeld Glenn Hughes. Het nummer is wederom voorzien van vlammend gitaarwerk en de zang van Marcus Malone doet hier denken aan mix van David Coverdale en Rod Stewart.

Vervolgens stort het duo zich op een haast Led Zeppelin-achtige cover van Willie Dixon’s Evil. Een magistrale funky cover met de messcherp brullende gitaar van Innes Sibun.

De afsluiter van de EP, Restless Heart, is een intiem folky, semi-akoestische ballad.

Malone Sibun bewijst met deze EP dat ze nog steeds in een bloedvorm steken. Kom maar op met dat nieuwe album zou ik zeggen!

Tracks:
01. Makin’ It
02. Ashes To Dust
03. Evil
04. Restless Heart

Website: https://malonesibun.com/