Review: M. Lockwood Porter – Sisyphus Happy

 

M. Lockwood Porter - Sisyphus Happy

M. Lockwood Porter – Sisyphus Happy
Format: CD / Label: Black Mesa Records – Sonic RendezVous
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

M. Lockwood Porteris een Amerikaanse singer-songwriter uit de San Francisco Bay Area met een uiterst prettig warm en intiem geluid. Dat valt direct op te maken na beluistering van zijn nieuwste, vijfde album, dat hij thuis opnam. Hij heeft een geluid waarbij invloeden als het solowerk van Graham Nash (door zijn zang), sprankelende folky rock a la Al Stewart/Gerry Rafferty en het zachtere, intiemere werk van Tom Petty voorbij komen.

M. Lockwood Porter bespeelde vrijwel alle instrumenten op het album, slechts bijgestaan door producer John Moreland (drums, bas), Ian Taylor Sutton (pedal steel), Jeremy Lion (elektrische gitaar), Avi Vinocur (mandoline) en John Calvin Abney (akoestische gitaar).

Een goed voorbeeld van het intieme geluid van M. Lockwood Porter is het openingsnummer van het album, Cried Through The Night. Een warm zwevend nummer waarin het intieme stemgeluid van M. gelijk aan dat van Graham nNsh doet denken. Taylor Sutton is te horen met zijn huilende pedal steel.

I Went Out To Find The Answer klinkt even warm en intiem met lichte psychedelische Beatles invloeden. Na de breekbare ballad First Reformed volgt het pittig rockende Craiglist Song, dat met zijn hard priemende gitaarwerk richting Tom Petty trekt. Het intieme dromerige The Whim To Walk Upstairs bevat zwevend George Harrison-achtig gitaarwerk.

Met het luchtig sprankelende The Dark Before The Morning komen we in folky terrein a la Al Stewart terecht. Dat folky geluid is ook terug te vinden in het zwevende While We’re Here. Het dromerige The Kid Who Ran Away is vergelijkbaar met het intiemere werk van Tom Petty.

Het album wordt intiem afgesloten met de warm zwevende ballad I’d Like To Take You With Me When I Go.

Voor velen zal dit nieuwe album van M. Lockwood Porter de eerste kennismaking met deze singer-songwriter zijn. Een uiterst prettige kennismaking!

Tracks:
01. Cried Through The Night
02. I Went Out To Find The Answer
03. First Reformed
04. Craigslist Song
05. The Whim To Walk Upstairs
06. The Dark Before The Morning
07. The Kid Who Ran Away
08. While We Re Here
09. Shine My Little Light
10. I’d Like To Take You With Me When I Go

Website: https://www.mlockwoodporter.com/