Review: Lucinda Williams – Stories From A Rock N Roll Heart

 

Lucinda Williams - Stories From A Rock N Roll Heart

Lucinda Williams – Stories From A Rock N Roll Heart
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Highway 20 Records – Thirty Tigers
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Veel scheelde het niet of we hadden Lucinda Williams niet meer in ons midden gehad: eind 2020 kreeg de Amerikaanse singer-songwriter een beroerte, waardoor ze opnieuw moest leren lopen en gitaar spelen.

Het fysieke ongemak heeft haar er niet van weerhouden om met dit fraaie nieuwe album op de proppen te komen. Sowieso is het de 70-jarige Williams niet gelukt om in haar lange carrière, die in 1979 startte met debuut ‘Ramblin’ On My Mind’, een slecht album uit te brengen, hoewel ‘Car Wheels On A Gravel Road’ over het algemeen wordt aangemerkt als haar meesterwerk.

Ook haar inmiddels 15e studioalbum is een voltreffer met de van haar bekende mix van soepele rootsrockers en machtig mooie ballads. Tot die eerste categorie behoren het Stones-achtige Let’s Get The Band Back Together, New York Comeback (met vocale assistentie van meneer en mevrouw Springsteen), Stolen Moments  (een eerbetoon aan Tom Petty), Rock N Roll Heart en Never Gonna Fade Away, de ballads worden prima vertegenwoordigd door Last Call For The Truth, Jukebox (met een gastoptreden van Angel Olsen), Hum’s Liquor en Where The Song Will Find Me.

Dat rock ’n roll-hart van Williams zit nog altijd op de goede plek!

Tracks:
01. Let’s Get The Band Back Together
02. New York Comeback (inc. Bruce Springsteen and Patti Scialfa)
03. Last Call For The Truth
04. Jukebox
05. Stolen Moments
06. Rock N Roll Heart
07. This Is Not My Town
08. Hum’s Liquor
09. Where The Song Will Find Me
10. Never Gonna Fade Away

Website: https://www.lucindawilliams.com/

Concerten:
4 maart 2024, Paradiso, Amsterdam