Review: LoudMother – Falling Apart

 

LoudMother - Falling Apart

LoudMother – Falling Apart
Format: CD / Label: Ad Noctem Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als je het over een zeer energiek debuutalbum hebt kan je absoluut niet om het debuut van het Italiaanse powertrio LoudMother heen.

Vanaf het begin van het album razen Francesco Verrone (bas), Stefano Reboli (zang, gitaar) en Andrea Sabatti (drums) door tien nummers heen. In een stijl waarin je de nodige 70’s hardrock invloeden  maar ook funky rock invloeden a la Parliament/Funkadelic tegenkomt.

Ze starten met Fallin’ Apart. Behoorlijk door hard rock bands als Mountain beïnvloed met een stevige funky basis en voorzien  van hard priemend gitaarwerk. Telephone gaat daarna meer de funky kant van Jimi Hendrix op in  een vlammend groovend nummer.

The Cattle klinkt zeer energiek met een schurend pompend geluid en een haast AC/DC-achtige energie. Na het grimmig hard groovende Funkerstrut volgt het onstuimig pompende River. Shades gaat ietsjes meer de psychedelische kant op waardoor je al snel bij the Red Hot Chili Peppers uitkomt. Loud Mother groovet ongenadig voort met het harde Smell The Glove.

De invloed van Thin Lizzy is onmiskenbaar in de rocker Waste Of Time.

Al met al is dit debuutalbum van LoudMother gevuld met zeer energieke bluesrock. Een album, dat je compleet omver zal blazen.

Tracks:
01. Fallin’ Apart
02. Telephone
03. The Cattle
04. Funkerstrut
05. River
06. Shades
07. Smell The Glove
08. Too Late For The Heart
09. Waste Of Time
10. Save My Soul

Website: https://www.facebook.com/loudmother/