Review: Los Moon Runners – Rockabilly Wild

 

Los Moon Runners - Rockabilly Wild

Los Moon Runners – Rockabilly Wild
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ik heb visioenen van wild stuiterende vetkuiven na beluistering  van het nieuwe album van de Mexicaanse band Los Moon Runners. Een band, die op een woest swingende wijze rockabilly met surf en psychobilly vermengt met een zeer energiek, en daardoor zeer aanstekelijk geluid.

De band bestaat  uit Johnny Rokker (contrabas), Mr. Moon (drums), Ian Starr Krill (gitaar) en Rex (gitaar). Muzikanten met een verleden in bands als Los Manos Kietas, Sr. Bikini en Colmillo.

De band dendert er gelijk flink op los in de spetterende wilde rockabilly van No Quier o Que Me Llames Hoy. Een zeer enthousiaste swinger met een zeer energiek en rauw geluid. Zo mogelijk klinkt Fiesta De Ambiente nog wilder. Wat is dit? Woeste garagebilly? Psychobilly? Het maakt niet uit want dit is een verpletterend lekker wild nummer.

Dulce Nena Baila is een feestelijk stomend nummer met  een punky geluid met heerlijke blazers en wild rockend gitaar spel. Dit moet een publiekslieveling worden! Los Moon Runners stomen gewoon verder met een wilde cover van de klassieker Brand New Cadillac, hier Baby Cadillac geheten. Tu Corazón mengt op een broeierige wijze rockabilly met surfinvloeden waarna Deberás Correr een grimmig dreunend psychobilly nummer is. Dame Tu gaat voorzichtig richting het geluid van the Stray Cats op een luchtig swingende wijze.

Na de broeierige bopper Bebe Guapo volgt de grimmig grauwende rockabilly van Del Barrio. De band heeft het lekkerste nummer tot op het laatst bewaard. Rebel Donna is een zeer wild om zich heen boppend garagebilly nummer.

 Ik zie Los Moon Runners al helemaal de nodige festivalweides transformeren tot een wild boppende menigte. Klassealbum!

Tracks:
01. No Quiero Que Me Llames Hoy
02. Fiesta De Ambiente (Versión Album)
03. Dulce Nena Baila (Versión Album)
04. Baby Cadillac
05. Tu Corazón
06. Deberás Correr
07. Dame Tu
08. Bebe Guape
09. Del Barrio
10. Rebel Donna

Website: https://www.facebook.com/losMoonRunnersRockabillyWild