Review: Los Fabulosos Gallos Rojos – Los Fabulosos Gallos Rojos

 

Los Fabulosos Gallos Rojos - Los Fabulosos Gallos Rojos

Los Fabulosos Gallos Rojos – Los Fabulosos Gallos Rojos
Format: CD – Digital / Label: Estudio 2 x 2 Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De Chileense bluesband Los Fabulosos Gallos Rojos maakt het zichzelf op hun debuutalbum niet bepaald makkelijk door het album te vullen met hoofdzakelijk Spaanstalige nummers, op een aantal instrumentale nummers na. Maar laat dat je alsjeblieft niet weerhouden om dit prima album eens te gaan beluisteren of, liever nog, aan te schaffen.

De band komt uit Santiago en bestaat uit Matías Rossel (harmonica), Bobby Rodrigues (zang, gitaar), Andrès Nazar (gitaar), Renato Fernandez (bas) en Felipe Acuna (drums) en zit qua stijl inde hoek van the Fabulous Thunderbirds en the Red Devils. Rauwe blues dus!

Dat is gelijk te horen in het eerste nummer van het album Gallos Rojos. Een lui swingende shuffle met de kermende harmonica van Matías Rossel en bijtend priemend gitaarwerk. Daarna is Ella Es Mi Nena een luie rauwe rocker met brullend hard gitaarspel. Ook Dr. Blues klinkt lekker rauw en pompend met bijpassend kermend harmonicaspel.

Er staat een aantal instrumentale nummers op het album. Iz Mael is een jazzy bluesshuffle met een warm galmend geluid, Balada A Los Recuerdos is een sfeervolle soulvolle ballad en de cover van El Condor Pasa (van Los Incas/Simon & Garfunkel), onder de titel Cóndor Pasa is een vreemde maar schrapende cover.

Pescado Frito klinkt als een Spaanstalige versie van “Framed” in een rauw pompende versie. Tren is een opwindende mix van harmonicablues met rockabilly waarin de stoom van Matias’ harmonica af slaat. Na het fel boppende Patas Negras gaat Es Solo Rocanrol de garageblues kant op in een zeer smerig klinkende boogie.

Laat je dus niet tegenhouden door de taalbarrière en schaf dit prima debuut van Los Fabulosos Gallos Rojos snel aan!

Tracks:
01. Gallos Rojos
02. Ella Es Mi nena
03. Dr. Blues
04. Iz Mael (instrumental version)
05. Bala Perdida
06. Balada A Los Recuerdos
07. Pescado Frito
08. Mati’s Shuffle
09. Tren
10. Cóndor Pasa (instrumental version)
11. Patas Negras
12. Es Solo Rocanrol

Website: https://www.facebook.com/fabulososgallosrojos/