Review: Lonestar Mojo – Rough Around The Edges

 

Lonestar Mojo - Rough Around The Edges

Lonestar Mojo – Rough Around The Edges
Format: CD / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Lonestar Mojo is een Amerikaanse band uit Wichita Falls, Texas, die al sinds 1985 aktief is. De bandleden hebben een verleden in bands als Point Blank en de band van Scott Ellison.

Mark Snyder (gitaar, zang), Joe Splawn (Hammond B3), Barry Sloan (drums), Scotty Biggs (gitaar, zang) en Tim Maloney (bas) namen hun nieuwe album op gedurende de Covid periode.

Hun muziek is in de blues geworteld waaraan ze de nodige soul en funk hebben toegevoegd. Als je even door de wat vlakke productie heen weet te prikken ontdek je een groot aantal lekkere bluesy nummers.

De eerste is This Time, dat door een funky gitaar geopend wordt en zich ontwikkelt tot een luchtig groovend nummer met een glansrol voor het romige soulvolle Hammond B3 spel van Joe Splawn en met bijtend gitaarwerk. Victim Of The Blues is een gestaag voortpompende shuffle met wederom de Hammond B3 in een gierende hoofdrol.

De funk is flink aanwezig in het broeierig groovende Big As A Bus, de warme groover Heart Broke, No-Good, Nasty Loving Woman en de lome grooves van Humpty Dumpty. Low Down Dirty Side Of The Blues is vervolgens een intieme warme slowblues. Het zelfde geldt voor het St. James Infirmary-achtige All I Have Left Is The Blues.

De lekkerste nummers van dit album zijn het felle en broeierige Gold Digger, met een Los Lobos-achtig geluid, de rauwe rocker Crazy Bout That Woman en de vlammende rocker Fine And Nasty met gemeen snijdend slidewerk en een We’re An American Band (Grand Funk Railroad) achtige energie.

Ondanks de wat vlakke productie hebben we hier te maken met een alleraardigst bluesrockalbum van Lonestar Mojo.

Tracks:
01.This Time
02. Victim Of The Blues
03. Texas Drought
04. Big As A Bus
05. Low Down Dirty Side Of The Blues
06. Heart Broke, No-Good, Nasty Loving Woman
07. All I Have Left Is The Blues
08. Not In The Groove
09. Crazy Bout That Woman
10. Texas Sky
11. Gold Digger
12. I Pity The Fool
13. Fine And Nasty
14. Humpty Dumpty
15. Toppish Groove

Website: https://lonestarmojo.net/