Review: Lonesome Angel & Andere Rockverhalen – Tom Wouters

 

Lonesome Angel & Andere Rockverhalen - Tom Wouters

Lonesome Angel & Andere Rockverhalen – Tom Wouters
Release: 2023
Aantal pagina’s: 118
ISBN: 9789464687781
Uitvoering: Paperback
Verkoopprijs: € 19,50*
* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België

Tekst: Harry Pater

Uit de bio:
‘Er zijn veel rocksterren op aarde, maar wie kent hun persoonlijke verhaal?
Velen van ons zijn bekend met het begrip ‘rockster’, maar we weten eigenlijk alleen wat de media over het stardom van de sterren vertellen. Maar wat is het echte verhaal van de sterren, ver weg van de ‘glitter & glamour’?’

Lonesome Angel & Andere Rockverhalen is een verzameling van 56 verhalen over bekende en minder bekende rocksterren uit de Verenigde Staten, Europa en Australië. De verhalen gaan over de mens achter de rockster en vertellen over de donkere kanten van de muziekbusiness en de vaak tragische persoonlijke achtergronden van levens en carrières van de artiesten.

Het is een vlot geschreven boek, dat ik (als pdf-bestand) letterlijk in één ruk heb uitgelezen. Begon er op een warme zomeravond rond 23.00 uur mee en omdat de verhalen me dusdanig intrigeerden kon ik niet stoppen tot ik alles gelezen had. Tom heeft er bewust voor gekozen, net als bij de columns die hij voor deze site schrijft, om per artiest/band slechts over één onderwerp te schrijven. Vrienden en vriendinnen noemen mij vaak een ‘wandelende popencyclopedie’, maar eerlijk is eerlijk Tom Wouters heeft mij in dit boek toch heel wat dingen verteld die ik niet wist en waarschijnlijk ook niet had kunnen weten. Kortom: je steekt veel op van de inhoud van dit boek! Ongetwijfeld zeer geschikt als verjaardag of (vroeg) Sinterklaas- of kerstcadeau!

Over de auteur
Tom Wouters (Arnhem, 1951) is na een jarenlange carrière als journalist en televisiemaker in Nederland, sinds 2017 actief als muziekjournalist en schrijver in Oostenrijk. Naast muziekrecensies en liner notes voor cd’s van bluesmuzikanten schrijft hij ook korte verhalen.

‘Lonesome Angel & Andere Rockverhalen’ is zijn eerste bundel korte verhalen die in boekvorm is verschenen.

Website:
https://www.facebook.com/blues.traveler.12
https://www.boekscout.nl/