Review: Lolita Carabine – Lolita Carabine

 

Lolita Carabine - Lolita Carabine

Lolita Carabine – Lolita Carabine
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: DixieFrog Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Lolita Carabine uit Parijs is best wel een ”grote meneer” in de Franse muziekscene. Zo was hij onder meer lid van bands als Au Bonheur Des Dames, Belle Planète, Bulldozer, Extraballe, Le Grand Orchestre Du Splendid, Productive Productions en Quelques Cons. Ik geef toe, bands, die in ons land nu niet direct een belletje van herkenning doen klinken.

Maar Lolita Carabine gaat er met zijn soloalbum voor zorgen dat zijn naam in ons land bij de bluesrock liefhebbers in hun geheugen gebeiteld zal worden. Zijn album staat namelijk vol met prima bluesrock nummers met af en toe een funky ondertoon.

Zo is de albumopener Comment Savoir een broeierig stevig pompend nummer met een Black Velvet (Alannah Myles) achtig sfeertje waarin Lolita zijn gitaar schurend laat twangen en zijn zang soulvol en intiem klinkt. De sfeer wordt behoorlijk broeierig, haast swampy, in L’Amour Ephémère, waardoor Lolita haast het geluid van Tony Joe White benadert.

Comme Si Tu Te Cachais gaat richting het stevig groovende geluid van Stevie Ray Vaughan en the Black Crowes. Limousine is een stuk intiemer en is een lui schurend funky nummer met een jazzy touch. Het losjes swingende La Roue vertoont lichte Santana trekjes, gevolgd door het dromerige bluesy met Natalia Bondarenko in Kill The Distance.

De voor mij lekkerste nummers van dit album zijn de stevig riffende bluesrock van J’Étais Envouté, stevig met een funky ondertoon, en het vet en sompig groovende Le Temps D’Un Week-End.

Het moet wel erg raar lopen als dit heerlijke album van Lolita Carabine onopgemerkt aan de oren van de bluesrockliefhebbers voorbij zou gaan. Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk!

Had ik trouwens al vermeld dat dit een geheel Franstalig bluesrock album is?

Tracks:
01. Comment Savoir
02. L’Amour Ephémère
03. Comme Si Tu Te Cachais
04. Limousine
05. La Roue
06. Kill The Distance
07. Vous Connaissez L’Histoiure
08. Un Tribut
09. J’Étais Envouté
10. Mon Ami
11. Le Temps D’Un Week-End

Website: https://www.facebook.com/lol.itacarabine