Review: Livin’ Blues & Nicko Christiansen – Back On Track

 

Livin’ Blues & Nicko Christiansen - Back On Track

Livin’ Blues & Nicko Christiansen – Back On Track
Format: LP/Digitaal / Label: Coast To Coast
Release: 2023

Tekst: Joop van Rossem

Even een resumé van de afgelopen vijftig jaar. Ja, wat jongere lezer van deze onvolprezen website, zo lang bestaat de band Livin’ Blues, met meerdere incarnaties en onder wisselende namen zoals Livin’ Blues Now, New Livin’ Blues en Livin’ Blues Experience. Het jaar 1967 was het jaar dat de band ontstond in Den Haag, toen nog met zanger Bjorn Toll, maar die plek werd al snel ingenomen door Nicko Christiansen, die ook nog eens prima saxofoon speelde.

Livin’ Blues ontpopte zich sowieso tot een duiventil met vele persoonswisselingen; met de namen van alle ex-leden is makkelijk een recensie te vullen. Er verschenen sterke albums als ‘Wang Dang Doodle’ (1970), ‘Bamboozle’ (1972) en ‘Rocking At The Tweed Mill’ (1973) en ook de vaderlandse singlelijsten werden geïnfiltreerd met nog altijd als krakers te boek staande liedjes als Wang Dang Doodle, Black Lisa, LB Boogie en Boogie Woogie Woman.

Anno 2024 is Christiansen het enig nog actieve lid uit die succesperiode en heeft hij met vijf anderen onder de oude bandnaam dit album vastgelegd.

Het mag geen verrassing heten dat dit materiaal bij lange na niet het niveau van destijds haalt, maar de licht funky altijd melodieuze bluesrocksongs zijn zeer geschikt voor een avondje uit in je favoriete kroeg op poppodium.

De kwaliteit van het gebodene is ongeveer gelijk, alleen het doodgecoverde Johnny B Goode en de weinig indrukwekkende instrumental Riding On The Braintrain zijn niet aan mij besteed.

Tracks:
01. Blue Crow
02. Lockdown
03. Back On The Track
04. Long Lost Son
05. You’re Just About To Lose Your Clown
06. Fly Away
07. Free Birds
08. Leaders Of The Game
09. Angels Flyin’ In
10. Johnny B Goode
11. Riding On The Braintrain

Website: https://www.livinbluesxperience.nl/