Review: Little G Weevil – If I May

 

Little G. Weevil - If I May

Little G Weevil – If I May
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het is dat je weet dat dit album afkomstig van een Hongaarse bluesartiest. Anders had je toch gezworen dat het hier om een rauwe Amerikaanse bluesrelease zou gaan. We hebben het dan over het nieuwe album van Little G Weevil, geboren als Szücs Gábor in Hongarije.

Hij vertrok naar de USA om als bordenwasser aan de gang te gaan in een club in Beale Street. Alleen maar om zo dicht mogelijk bij de “bluesactie” te komen. In 2013 won hij de International Blues Challenge en begon hij intensief te toeren.

Inmiddels heeft hij al acht albums achter zijn naam staan en zijn nieuwste album ‘If I May’ werd opgenomen in de Sounday Studios in Boedapest met producer Gabor Vastag en met Tom Kiss (drums), Mr. Jambalaya (piano), Csaba Pengo (contrabas) en K.C. Brown (harmonica).

Het album opent op een heerlijk ontspannen wijze met de swingende shuffle Yoga Girl waarin direct de snijdende doorleefde zang van Little G opvalt naast de kermende harmonica van K.C. Brown. Daarna volgt de luie pianoblues Spy Balloon Blues met Mr. Jambalaya op de Professor Longhair-achtige rockende pianotoer.

Het geluid van New Orleans is ook terug te vinden in het lui soulvol deinende Scam Me, Scam Me Not waarin Little G zijn gitaar hard laat bijten en vlammen. Ook het opgewekte Gold Mine is voorzien van een huppelend New Orleans geluid. Compleet met de jubelende harmonica van K.C. Brown. One Last Time bonkt donker en broeierig met zeer indringende rauwe zang van Little G en zijn hard bijtende gitaar.

Tribal Affairs heeft een dusdanig smerig geluid dat het haast tegen de garageblues aanleunt. Tingalingaling (Everybody’s Qualified)…de titel geeft het al aan….een luchtig swingende shuffle.

Het zacht deinende We Don’t Learn Much heeft een Key To The Highway achtig geluid en de aflsuiter I Know Many Ways To Prove My Love heeft een broeierige groove waarin alle ruimte is voor de vlammende gitaar van Little G.

Het nieuwe album van Little G Weevil is een subliem bluesalbum geworden….uit Hongarije!

Tracks:
01. Yoga Girl
02. Spy Balloon Blues
03. One Last Time
04. Scam Me, Scam Me Not
05. Doctor Hay
06. Tribal Affairs
07. Gold Mine
08. Tingalingaling (Everybody’s Qualified)
09. We Don’t Learn Much
10. I Know Many Ways To Prove My Love

Website: https://gweevil.com/