Review: Lilly Hiatt – Lately

 

Lilly Hiatt - Lately

Lilly Hiatt – Lately
Format: CD – Vinyl LP – Cassette – Digital / Label: New West Records
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

Singer/songwriter Lilly Hiatt (inderdaad, dochter van John Hiatt) ging in 2020 als zovelen door zware tijden. Door de corona-lockdowns sloegen eenzaamheid en depressie bij de van nature toch al eenzame zangeres hard toe.

Het schrijven van nieuwe songs werkte als therapie. De eerste song die dat opleverde, The Last Tear, opende de brug naar meer en resulteerde uiteindelijk in het album ‘Lately’.

Het album bevat tien typische Americana-songs, die onvermijdelijk doen denken aan het werk van Lilly’s vader, John Hiatt. Maar aan diens grote talent, het schrijven van pakkende songs, ontbreekt het Lilly. Daardoor is ‘Lately’ een weliswaar competent, maar ook wat eenvormig album geworden. Tekstueel is de periode van eenzaamheid en depressie terug te vinden in soms fraaie, maar ook navelstaarderige teksten.

De songs Better en Gem steken er bovenuit en in de song die alles in gang zette, The Last Tear, horen we Lilly Hiatt zowel tekstueel als muzikaal op haar breekbaarst. En eigenlijk alleen die song al is het beluisteren van ‘Lately’ waard.   

Tracks:
01. Simple
02. Been
03. Lately
04. Stop
05. Peach
06. Ride
07. Face
08. Better
09. Gem
10. The Last Tear

Website: https://www.lillyhiatt.com/