Review: Liar Thief Bandit – Diamonds

 

Liar Thief Bandit - Diamonds

Liar Thief Bandit – Diamonds
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Liar Thief Bandit is een Zweeds trio uit Malmö, dat overduidelijk haar inspiratie uit zowel de punkrock als de 80’s hair metal heeft gehaald. Mike Jacobson (zang, gitaar), William Grube (drums, percussie) en Niklas Dahre(bas, backing vocals) debuteerden in 2021 met het album ‘Deadlights’ en komen nu met een mini-album met zeven nummers.

Dat opent met het zeer krachtig riffende Peace With Disaster. Een nummer vol venijnige riffs met een energieke punky attitude.

Het tempo gaat iets naar beneden in het mid-tempo Better Days waarin het gitaargeluid doet denken aan Thin Lizzy. Een fraai melodieus nummer! Daarna gaat het trio weer vol gas in Harm Reduction met opnieuw een smerig punky geluid. Ain’t Fit To Live Here rockt onstuimig gevolgd door de punky hair metal van Diamonds, dus vurig en smerig rockend!

In The Art Of Losing Battles gooit het trio er nog een extra laag punk bij met een smerig bijtend en vooral rockend resultaat. De afsluiter van dit mini album is het lome, en tegelijkertijd nog steeds smerig rockende Send Me Home.

De liefhebbers van ongepolijste punky metal kunnen dit mini album van Liar Thief Bandit blindelings aanschaffen!

Tracks:
01. Peace With Disaster
02. Better Days
03. Harm Reduction
04. Ain’t Fit To Live Here
05. Diamonds
06. The Art Of Losing Battles
07. Send Me Home

Website: http://www.liarthiefbandit.com/