Review: Lehmanns Brothers – The Youngling Vol. 2 – Alhambra Studios Live Session

 

Lehmanns Brothers - The Youngling Vol. 2 – Alhambra Studios Live Session

Lehmanns Brothers – The Youngling Vol. 2 – Alhambra Studios Live Session
Format: CD-EP – Digital / Label: Cristal Groupe Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Lehmanns Brothers is een Franse band uit Angoulême, die behoorlijk geïnspireerd is door zowel soul en funk uit het verre verleden als funk en soul uit de nu soul periode.

Op hun nieuwe EP blijken deze invloeden verwerkt te zijn in een vijftal nummers, die ontspannen grooven met her en der vette funkklanken maar ook met krachtige, prima zang.

De band bestaat op deze EP uit Julien Anglade (zang, keyboards), Alvun Amaizo (gitaar), Clément Jourdan (bas), Dorris Biayenda (drums, percussie), Jordan Soivin (trombone) en Jonas Muel (saxofoon).

Mellow Monday, het openingsnummer van de EP, geeft direct aan waar we hier mee te maken hebben. Een ontspannen (mellow) groovend nummer met invloeden die uiteen lopen van D’Angelo, Gil Scott-Heron tot Arrested Development.

The God Dressed In Green groovet uiterst ontspannen verder. Een nummer waarin de krachtige soulvolle zang opvalt naast een priemende, bluesy, gitaar. In het diep groovende Picture Perfect wordt het geluid van D’Angelo vermengd met vette funkgeluiden, die teruggrijpen naar Sly & the Family Stone. Rain is een goed voorbeeld van een sparankelend groovend nummer met een swingende a capella break.

In de hoekig pompende afsluiter Far Into The Jungle’s Depth eist de uitzinnig gierende saxofoon van Jonas Muel de hoofdrol op.

Vijf heerlijke groovende soulnummers van de Lehmanns Brothers. Ik vind het nu wel eens tijd worden voor een heel album!

Tracks:
01. Mellow Monday
02. The God Dressed In Green
03. Picture Perfect
04. Rain
05. Far Into The Jungle’s depth

Website: https://lehmannsbrothers.com/