Review: Legacaster – Doin’ The Truck With Legacaster

 

Legacaster - Doin’ The Truck With Legacaster

Legacaster – Doin’ The Truck With Legacaster
Format: CD -Vinyl LP –Digital / Label: Kathrina Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Legacaster is de band van de Spaanse gitarist El Lega uit Barcelona, bijgestaan door zijn “compadres” Berto Martinez (drums) en Juanma Rodriguez (staande bas). Deze band opereert overduidelijk in het gebied van de 50’s rock & roll en rockabilly terwijl ook de invloeden van de vroege Britse beatmuziek voorbij komt.

Dat is dus ook het geval op hun derde album ‘Doin’ The Truck With Legacaster’.

Zo zit er een flink beatgeluid in het frisse en sprankelende openingsnummer Back In The Alley met losjes priemend gitaarwerk waarbij Chuck Berry goedkeurend toekijkt. Do The Truck is vervolgens een lekker landerig stuwend rockabilly nummer.

Zangeres Lynette Morgan verleent vocale assistentie in de luie countrybilly van I’ll Never Get Rich waarin El Lega zijn priemende en twangende gitaarriffs rondstrooit. Ook het loom boppende Better Alone hoort thuis in de countrybilly hoek.

De Britse beat keert weer terug in het Johnny & the Hurricanes-achtige, luchtige, Little Thelma en het uitgelaten swingende Let’s Do It waarin The Hippy Hippy Shake als voorbeeld lijkt te hebben gediend. Too Much Boppin’ stuwt onverdroten boppend door met de soepel prikkende gitaar van El Lega.

Ook Waking Out is een stomende rocker maar dan meer in de stijl van Johnny Kidd & the Pirates. My Little Girl is daarna een krachtig snijdend rock & roll nummer waarin je niet om “Red Hot” (Robert Gordon & Link Wary)  heen kunt. Nena klinkt als een Spaanstalige versie van Bobby Freeman’s Do You Wanna Dance.

De luie countrybopper I’ll Never Get Rich, met zang van Lynette Morgan. Sluit het album af.

Legacaster neemt je mee op een zeer prettige reis naar het rock & roll en beat verleden.

Tracks:
01. Back In The Alley
02. Do The Truck
03. I’ll Never Get Rich
04. Better Alone
05. Little Thelma
06. Let’s Do It
07. Too Much Boppin’
08. Walking Out
09. My Little Girl
10. Nena
11. I’ll Never Get Rich

Website: https://nl-nl.facebook.com/legacasterband