Review: Lee O’Nell Blues Gang – This Is Us…

 

Lee O’Nell Blues Gang - This Is Us...

Lee O’Nell Blues Gang – This Is Us…
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Lee O’Nell Blues Gang is het project van gitarist Lionel Werner en zangeres Gipsy Bacuet, die in het “echt” ook een stelletje zijn. Daarbij op hun tweede album ‘This Is Us…’ geholpen door Pierre Alain Delauney (drums), Philippe Dandrimont (bas), Francois Barisaux (keyboards), Fred Chapelier (gitaar), Neal Black (gitaar) en Leadfoot Rivet (zang).

De buesy rock staat centraal op dit album maar wordt afgewisseld met funky, jazzy en intieme klanken.

Het album gaat van start met de pompende drums van Pierre Alain Delauney, die Come What May in werking zetten. Een nummer dat zich ontwikkelt tot een funky blues met snijdend en bijtend gitaarwerk van Lionel Werner en de krachtige zang van Gipsy Bacuet.

Vervolgens is As If It Was Enough een loom pompende shuffle van het warme soort met sfeervol huilend gitaarwerk. Na een fel bijtend intro gaat Be A Man over in een lui funkend nummer met een licht Thin Lizzy geluid en een energiek pompend refrein. Het Jon Lord-achtige orgel van Francois Barisaux valt op in het lui groovende Don’t Hate Me Because I’m Happy.

De intiemere kant van het duo komt aan bod in de zacht deinende bluesy ballad When You Were A Child met een jazzy geluid en het intieme Let The Good Times Roll waarin Gipsy een duet zingt met Leadfoot Rivet.

On The Road is een ongedwongen swingend bluesrocknummer met felle gitaarriffs, gevolgd door de broeierige boogie You Don’t Know Who I Am. Kiss Me Again een heerlijk felle rocker met gemeen bijtend gitaarspel.

De intieme en breekbare pianoballad Just Need A Prayer sluit het album af.

Een album, dat aantoont dat Lee O’Nell Blues Gang voldoende kwaliteiten in huis heeft om een aangenaam bluesy rockend album als deze te produceren.

Tracks:
01. Come What May
02. As If It Was Enough
03. Be A Man
04. Don’t Hate Me Because I’m Happy
05. Boogie Woogie Broke Down Love
06. When You Were A Child
07. Kiss Me Again
08. Let The Good Times Roll
09. Remember
10. The Man In The Corner
11. Of Course
12. On The Road
13. You Don’t Know Who I Am
14. Just Need A Prayer

Website: https://www.leeonellbluesgang.com/