Review: Lazer Lloyd Live – Be

 

Lazer Lloyd Live - Be

Lazer Lloyd Live – Be
Format: CD – Digital / Label: Lots Of Love Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Het nieuwe en vijfde album van Lazer Lloyd bewijst dat wat van ver komt heel lekker kan zijn.

Lazer Loyd werd geboren als Lloyd Paul Blumer in het Amerikaanse Connecticut. Hij vormde daar de band The Last Mavericks, die lokaal populair was. Jaren later emigreerde hij naar Israël (in 1994) en daar maakte hij deel uit van bands als Reva L’Sheva, Yood en zijn eigen bluesband.

Zijn ‘My Own Blues’ album uit 2012 schopte het tot het Beste Israëlische bluesalbum.

Het nieuwe album van Lazer Lloyd werd live opgenomen in Tel Aviv en op dat album wordt zeer duidelijk dat Lazer een grote Neil Young fan is. Er staat maar liefst vijf Neil Young covers op dit album. In die covers hoor je dat Lazer de essentie van Neil Young’s muziek prima begrepen heeft. Hard, rauw met onbesuisd harde schurend gitaarwerk.

Het massief rockend Rockin’ In The Free World is daar een prima voorbeeld van. Cinnamon Girl klinkt branderig en broeierig en het is prettig dat je hier Lazer’s warme stemgeluid hoort in plaats van het geknepen stemgeluid van Neil Young.

Helpless krijgt een intieme en breekbare uitvoering en Neil Young’s eerbetoon aan Johnny Rotten, Hey Hey, My My (Into The Black) rockt op een energieke wijze.

De eigen nummers van Lazer mogen er ook zijn. Be opent het album en is een ongepolijst stuwend bluesy Americana nummer. Mede door Lazer’s zang moet je hierbij aan een bluesy soort Pearl Jam denken. Riverside is een loom en rauw bluesrocknummer met hard schurend gitaarwerk met de nodige Hendrix invloeden.

War is een intieme bluesdeiner, echter wel weer met rauw vlammend gitaarspel. Vervolgens is Free een rauw groovend funky bluesnummer waarin het Hendrix geluid vermengd is met Living Colour-achtige grooves. Ook Deep Peace is funky maar dan meer op een Lenny Kravitz wijze.

De afsluiter van dit album, Wastin’ Away is een stug doorpompende rauwe rocker.

Een uitermate lekkere verrassing uit Israël!

Tracks:
01. Be
02. Rockin’ In The Free World
03. Cinnamon Girl
04. Riverside
05. Southern Man
06. Helpless
07. Hey Hey, My My (Into The Black)
08. War
09. Free
10. Deep Peace
11. Wastin’ Away

Website: https://www.lazerlloyd.live/