Review: Laurence Jones – Destination Unknown

 

Laurence Jones - Destination Unknown

Laurence Jones – Destination Unknown
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Marshall Records
Release: 2022

Tekst: Tom Wouters

En daar is-ie dan, dé bluesrockplaat van het jaar! De Engelse gitarist Laurence Jones, lid van het relatief jonge Engelse bluesrockgitaristengilde met onder meer Danny Bryant en Aynsley Lister, levert met zijn zevende album een geweldige hardrocking bluesrockplaat af.

‘Destination Unknown’ bevat tien pakkende bluesrocksongs die de invloed van 70er jaren rockbands als Bad Company en Aerosmith ademen. Dat begint al met de snoeiharde openingssong Anywhere With Me, een song die hoort als Bad Company meets AC/DC met mooi wah-wah gitaarwerk van Jones en een geweldige hardrocking begeleidingsband met Bennett Holland (Hammondorgel en piano), Jack Alexander Timms (bas) en Samuel Jenkins (drums).

Direct daarna volgt nog zo’n typische Bad Company-song, Can’t Keep From Loving You, perfect gespeeld met als enig kritiekpuntje dat ik bij deze twee nummers de hele tijd dacht: waar is Paul Rodgers? Jones’ stem is voor deze nummers een beetje te dun, maar dat-ie wel degelijk goed kan zingen blijkt in de volgende Aerosmith-achtige songs, zoals het geweldig rockende Give Me That Feeling, het melodieuze, poppy Give It All Away en de ballad Tonight.

Ook daarna volgen de geweldige bluesrocksongs elkaar in hoog tempo op, met I Won’t Lie Again, Holding Back met de gierende en smierende Hammond van Holland in de hoofdrol, het knalharde In Too Deep, Said and Done en de titelsong Destination Unknown.

Met ‘Destination Unknown’ heeft Laurence Jones met zijn geweldig rockende begeleidingsband een hardrockin’ bluesrock album afgeleverd, dat je, als de laatste tonen uitklinken, naar adem doet happen. Wat mij betreft nu al de bluesrockplaat van het jaar.     

Tracks:
01. Anywhere With Me
02. Can’t Keep from Loving You
03. Give Me That Feeling
04. Gave It All Away
05. Tonight
06. I Won’t Lie Again
07. Holding Back
08. In Too Deep
09. Said and Done
10. Destination Unknown

Website: https://www.laurencejonesmusic.com/

Tour:
03 November: Q-Factory – Amsterdam
04 November: Podium Hoogeveen – Hoogeveen}
05 November: Groene Engel – Oss
09 November: De Boerederij – Zoetermeer
10 November: 013 – Tilburg
11 November: Metropool – Hengelo
12 November: Podium Concorde  – Baflo
13 November: De Bosuil – Weert