Review: Laura Tate – Smokey Tango

 

Laura Tate - Smokey Tango

Laura Tate – Smokey Tango
Format: CD – Digital / Label: Blue Heart Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Laura Tate uit Texas heeft zich op haar nieuwe, zesde, album ‘Smokey Tango’ flink laten inspireren door het geluid uit New Orleans. Funky jazzy en soulvolle klanken komen ruimschoots aan bod op haar album waarop zij wordt bijgestaan door producer Terry Wilson (bas, gitaar, orgel), Richard Millsap (drums), Jeff Paris (keyboards), Paulie Cerra (saxofoon), Darrell Leonard (trompet, trombone), Lucy Wilson, de dochter van Terry Wilson (backing vocals), Billy Watts (leadgitaar) en Teresa James (piano, backing vocals).

Er staat een flink aantal covers op het album. De eerste is Yellow Moon van the Neville Brothers, dat een lui groovende versie krijgt met warme jazzy blazers, priemende gitaar injecties en de krachtige zang van Laura.

Andy Fairweather-Low’s Champagne Melody is een loom deinende New orleans jazz cover met uiteraard een belangrijke rol voor de blazers.

Allen Toussaint’s A Certain Girl heet bij Laura A Certain Guy en klinkt luchtig groovend en zeer soulvol. It Tears Me Up, bekend van Percy Sledge, is een intiem deinende soulballad met Laura in topvorm.

Zeer verrassend is de cover van Deep Purple’s Smoke On The Water. Je herkent het origineel nauwelijks meer terug in deze broeierige luie New Orleans funkversie. Against My Will is een nummer van Stephen Bruton en is gestoken in een Bonnie Raitt-achtige, intieme, versie. Het geluid van Bonnie Raitt is ook aanwezig in de cover van Gregg Sutton’s deinende School Boy Love.

De prijsnummers op dit album zijn het lui groovende About To Get Gone, de rokerige jazzblues van Smokey Tango en de bedwelmende New Orleans funk van Rougarou.

Laura Tate laat ons op haar nieuwe album op een prima wijze meegenieten van haar liefde voor het New Orleans geluid!

Tracks:
01. Yellow Moon
02. About To Get Gone
03. Smokey Tango
04. Heard A Rumor
05. Against My Will
06. Champagne Melody
07. Rougarou
08. A Certain Guy
09. Smoke On The Water
10. It Tears Me Up
11. School Boy Love
12. Lovers Game

Website: https://www.musicbylauratate.com/