Review: Laura Evans – State Of Mind

 

Laura Evans - State of Mind

Laura Evans – State Of Mind
Format: CD – Digital / Label: Rosie Music Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

‘State Of Mind’ is het debuutalbum van de Britse zangeres Laura Evans. Zij is meer dan alleen maar een zangeres want zij startte als actrice, die haar opleiding volgde op de Londense Sylvia Young Theatre School (met Amy Winehouse als klasgenote). Laura was onder meer te zien als actrice in de populaire Britse TV serie ‘The Basil Brush Show’.

Daarnaast begon Laura een zangcarrière, die begon met haar EP ‘Running Back To You’ die het tot nummer 1 inde Britse bluescharts schopte.

En nu is er dan haar debuutalbum ‘State Of Mind’. Een album dat Laura opnam met producer Josiah Manning (van de Kris Barras Band), die alle instrumenten op dit album voor zijn rekening nam.

Om ‘State Of Mind’ als een blues(rock) album te noemen gaat wat ver. Het album bevat namelijk nummers, waarin het popgeluid de boventoon viert echter vermengd met Americana en bluesy invloeden. Denk qua geluid ergens tussen Alannah Myles en Shania Twain in.

Laura heeft een krachtig poppy stemgeluid dat goed te horen is in de opener van het album I’m Alright. Een nummer dat pompt op een glamrock (T.Rex) achtige wijze. Solo vermengt Americana met wat bluesy invloeden op een aanstekelijke pompende wijze met rauwe gitaarriffs.

Fire With Fire trekt wat meer de popkant op met een licht bluesy ondergrond waardoor je al gauw bij het geluid van Alannah Myles uitkomt. Er staan drie ballads op het album. De eerste is het intieme Fool waarin Laura behoorlijk soulvol klinkt. De tweede ballad is het dromerige en poppy Let You Down Easy en de derde ballad is de pianoballad Mess Of Me, die indringend intiem klinkt.

Het lekkerst klinkt Laura in de grimmige stamper Drag Me Back In en het schurend rockende Gone.

Dit debuutalbum van Laura Evans zal voor de meeste bluesrockfans wellicht wat te poppy klinken maar ik kan dit album van harte aanbevelen aan de fans van bijvoorbeeld Alannah Myles.

Tracks:
01. I’m Alright
02. Solo
03. Fire With Fire
04. Fool
05. State Of Mind
06. Let You Down Easy
07. Drag Me Back In
08. Good At getting Over You
09. Mess Of Me
10. Gone
11. Free

Website: https://thelauraevans.com/