Review: Last In Line – Jericho

 

Last In Line - Jericho

Last In Line – Jericho
Format: CD – Digital / Label: earMUSIC Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Als een band bestaat uit gitarist Vivian Campbell (Def Leppard, Dio), drummer Vinny Appice (Black Sabbath, Dio), bassist Phil Soussan (Ozzy Osbourne, Billy Idol) en zanger Andrew Freeman (Offspring, Lynch Mob) mag je gerust spreken van een supergroep.

Het gevaar van die “supergroepen” is vaak dat hun albums behoorlijk tegenvallen door te hoog gespannen verwachtingen. Het derde album van Last In Line valt echter absoluut niet tegen! Sterker nog, hier is sprake van een meesterlijk metalalbum!

Een album waarin de beste elementen uit de geschiedenis van de metal voorbijkomen. Denk daarbij richting Led Zeppelin, Dio, Aerosmith, Def Leppard en Van Halen.

Met zanger Andrew Freeman heeft de band een klassezanger in huis. Een zanger, die krachtig en rauw klinkt en vaak aan Robert Plant en Steven Tyler doet denken. De donderende funky drums van Vinny Appice openen het album in Not Today Satan. Een kwaliteitsmetal song met snijdend hard gitaarspel van Vivian Campbell. Ghost Town klinkt donker en hoekig met felle funky gitaarriffs.

Vervolgens gaat Bastard Son de massieve mystieke Led Zeppelin kant op. Het mid-tempo Burning Bridges klinkt melodieus maar absoluut nergens te gepolijst. Hurricane Orlagh is een uitzinnig razende rocker met fabuleus gitaarspel gevolgd door het al even krachtig pompende Walls Of Jericho.

Het geluid van Led Zeppelin is weer terug te horen in het lomp groovende Story Of My Life. Na het grimmig snijdende Something Wicked sluit de krachtig rockende partytrack House Party At The End Of The World het album op een ongenadig rockende wijze af.

Een subliem metalalbum dat direct in huis gehaald dient te worden!

Tracks:
01. Not Today Satan
02. Ghost Town
03. Bastard Son
04. Dark Days
05. Burning Bridges
06. Do The Work
07. Hurricane Orlagh
08. Walls Of Jericho
09. Story Of My Life
10. We Don’t Run
11. Something Wicked
12. House Party At The End Of The World

Website: https://www.lastinlineofficial.com/