Review: Larsen And The Coloured Dreams – The Bucket List

 

Larsen And The Coloured Dreams - The Bucket List

Larsen And The Coloured Dreams – The Bucket List
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Apollon Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De echte die-hard prog fans onder ons zullen misschien de Noorse 70’s symfo formatie Ruphus nog kennen. Gitarist Kjell B. Larsen was destijds de gitarist van die band. Nadat Ruphus uiteen viel ging Kjell solo en zat hij later nog in bands als Chipahua Soul Survivors, The Pigalle Bluesband en The Greens.

Kjell is nog steeds actief en dit keer komt hij met de band Laren And The Coloured Dreams op de proppen. Een band, die verder bestaat uit zangeres Dionisia Fjelldalen, gitarist Ture Janson, bassist Øivind Madsen en drummer Tore Wildhauer.

Van progrock is op dit album geen spoor meer te vinden. Van blues echter wel. Blues van het zeer ontspannen soort waarbij invloeden als J.J. Cale en Sniff ‘N The Tears opduiken.

Het luie en bluesy Soulmate is een goed voorbeeld van het geluid van de band. Dit nummer herbergt zowel het geluid van Creedence Clarwater Revival als het het ontspannen geluid van J.J. Cale, ingekleurd met snijdend huilend slidegitaarwerk en relaxte zang.

Ook Foodlover klinkt lekker ontspannen met een iets rauwer gitaargeluid in een warm jazzy nummer. Tokyo Rose neemt je, al zwevend, mee naar het geluid van Mark Knopfler met intieme zang van Dionisia Fjelldalen en breed uitwaaierend gitaarspel.

Keep Moving On is een zacht pompend rocknummer met broeierig gitaarwerk. The Fiddler doet denken aan het vroege Dire Straits en Sniff “N The Tears geluid, hetgeen ook geldt voor Moody Rudy.

De blues duikt op in de warme ballad No Trouble, No Pain en het intieme jazzy blues Pandemonium Blues. De band waagt zich in Mr. Fantastico aan de intiem skankende reggae waar een Bob Marley luchtje aan zit.

Een geslaagd album van Larsen And The Coloured Dreams vol met intieme bluesy klanken.

Tracks:
01. Soulmate
02. Foodlover
03. Tokyo Rose
04. Keep Moving On
05. The Fiddler
06. No Trouble, No Pain
07. Broome Street In May
08. Mr. Fantastico
09. Moody Rudy
10. Pandemonium Blues

Website: http://www.kjellblarsen.com/