Review: Larry Taylor & The Taylor Family – Generations Of Blues: West Side Legacy

 

Larry Taylor & The Taylor Family - Generations Of Blues West Side Legacy

Larry Taylor & The Taylor Family – Generations Of Blues: West Side Legacy
Format: CD – Digital / Label: Nola Blue Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Chicago blues legende Eddie Taylor (Sr.) is een groot aan al familieleden bijeengekomen om een eerbetoon aan Eddie op te nemen.

Larry Taylor (zang, drums), Brenda Taylor (zang), Demetria Taylor (zang), Eddie Taylor, Jr. (zang, gitaar, overleden in 2019) en de jongste telg Liljet2X (raps). Bijgestaan door een enorme lijst muzikanten.

Larry Taylor opent het album met de pittig stuwende blues She Treats Me Just The Same met  glansrollen voor de swingende piano van Barrelhouse Bonni en de scheursaxofoon van Ronnie G.

Larry gaat verder met de loom pompende shuffle Take Your Hand Down waarin de brullende harmonica van Matthew Stoller voor het  eerst, en zeker niet voor het  laatst, opduikt.

Dan is het de beurt aan de powerhouse zang van Demetria Taylor in het energieke Bad Girl.Ze duikt later op in de ontspannen funky blues You Belong To Me. Larry Taylor covert vervolgens I Feel So Bad van Eddie Taylor Sr. op een stug doorpompende wijze met  wederom prima huilend harmonicaspel van Matthew Stoller.

Ook Brenda Taylor blijkt over een krachtige bluesstem te beschikken. Zo blijkt uit de luie shuffle I Found Out en de pompende shuffle Talk To Your Son. De helaas in 2019 overleden Eddie Taylor Jr. is te horen met de luie shuffle Big Town Playboy en het  lui groovende Penitentiary Blues.

De verrassing van dit album komt van de jongste telg uit de Taylor Family, rapper Liljet2X, die in No Shine bewijst dat de blues en rap prima samen kunnen gaan.

Na het James Brown-achtige funky bluesnummer Jump Down American Queen sluiten Larry en Eddie Taylor Jr het album instrumentaal af met de gemoedelijke blues Larry & Eddie Jr. Groove (Blues In The Rain).

Ik ben er zeker van dat Eddie Taylor Sr. apetrots is op dit eerbetoon van zijn familie! Een prima Chicago bluesalbum vol variatie!

Tracks:
01. She Treats Me Just The Same
02. Take Your Hand Down
03. Bad Girl
04. I Feel So Bad
05. I Found Out
06. Talk To Your Son
07. You Belong To Me
08. Big Town Playboy
09. Penitentiary Blues
10. I Paid My Dues
11. No Shine
12. Jump Down American Queen
13. Larry & Eddie Jr. Groove (Blues In The Rain)

Website: https://larrytaylorchicagoblues.com/