Review: Larry Campbell & Teresa Williams – All This Time

 

Larry Campbell & Teresa Williams - All This Time

Larry Campbell & Teresa Williams – All This Time
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Royal Potato Family
Release: 2024

Tekst: Tom Wouters

Larry Campbell en Teresa Williams worden wel the First Pair of Americana genoemd. Niet ten onrechte want Woodstock-veteraan Campbell en countryzangeres Williams zijn al sinds de tachtiger jaren een paar, privé althans. Pas sinds 2015 zijn ze ook als muzikaal paar gaan optreden.

Campbell is een multi-instrumentalist, die zo’n beetje elk instrument bespeelt dat snaren heeft (gitaar, mandoline, pedal steel, dobro, viool en banjo) en omdat hij daarnaast thuis is in verschillende genres, zoals roots, rock, blues en country, is hij een veelgevraagd sessiemuzikant. In zijn muziek is de invloed van de Woodstock-sound, die we kennen van The Band duidelijk herkenbaar. Na de dood van Band-bassist en zanger Rick Danko in 1999 was het gedaan met The Band en vanaf dat moment werd Larry Campbell de muzikale compaan van Levon Helm. Hij was onder meer de musical director van de befaamde Midnight Rambles die Helm organiseerde in zijn barn in Woodstock. Teresa Williams is een country-zangeres uit Tennessee, die lang geleden naar haar man in Woodstock toog.

‘All This Time’ is het vierde album dat Campbell en Williams samen uitbrengen en is een echt relatiealbum. In tien songs bezingen ze hoe ze hun liefde voor elkaar ervaren. Songs die deels die typische Woodstock-sound hebben, zoals de rockende songs I Love You en We Done Earned It, en deels de countryachtergrond van Williams verraden, zoals Pretty And The Fair met de mooie pedal steel van Campbell, en de fraaie ballad Ride With Me.

Met ‘All This Time’ hebben Larry Campbell en Teresa Williams een mooi roots-album gemaakt. Country op zijn Woodstocks.

Tracks:
01. Desert Island Dreams
02. All This Time
03. Ride With Me
04. The Way You Make Me Feel
05. I Think about You
06. That’s All It Took
07. A Little Better
08. I Love You
09. We Done Earned It
10. Pretty And The Fair

Website: https://www.larryandteresa.com/