Review: Lance Lopez – Trouble Is Good

 

Lance Lopez - Trouble Is Good

Lance Lopez – Trouble Is Good
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Cleopatra Records
Release: 2023

Tekst: Tom Wouters

Lance Lopez is een beetje een dark horse onder de Amerikaanse bluesrockgitaristen met zijn Texas hot sauce bluesstijl. Hij schitterde vorig jaar al op het album ‘Badder To The Bone‘ van de nieuwste bluesrocklady uit Amerika Eliza Neals.

En nu, anno 2023, komt hij op de proppen met de opvolger van zijn solo-albums ‘Live In NYC’ (2016) en ‘Tell The Truth’ (2018). En op dit album, ‘Trouble Is Good’, laat Lance Lopez er geen misverstand over bestaan dat hij inderdaad de ‘very exciting and intense bluesguitarist’ is, zoals wijlen Jeff Beck hem noemde.

De vooral door Stevie Ray Vaughan en Jimi Hendrix geïnspireerde Lopez knalt er meteen op los met de powerblues van Easy To Leave, Jam With Me met een mooie slidegitaar over een ZZ Top-riff en de heavy southern rock van Trouble Is Good met een verschroeiende mondharmonicasolo. Daarna kunnen we even ademhalen met de (heavy) bluesrock ballad Uncivil War met een diep intense gitaarsolo.

Wild Country en Trying In The Tri Star State zijn heavy bluesrock in de traditie van Led Zeppelin/Deep Purple/Whitesnake met steeds weer dat intense en meedogenloze gitaarwerk. Na Reborn, een Bad Company-op-zijn-heaviest song, sluit Lopez af met het fenomenale Voyager: Sunrise, Voyager, I Am Ra, een song met Led Zeppelin-invloeden van het mystieke intro tot en met het enigszins orkestrale gitaarwerk à la Jimmy Page.

Op ‘Trouble Is Good’ laat Lance Lopez ondubbelzinnig horen dat hij de enige echte erfgenaam is van Stevie Ray Vaughan.  

Tracks:
01. Easy to Leave
02. Jam with Me
03. Trouble Is Good
04. Uncivil War
05. Wild Country
06. Take a Swing
07. Trying in the Tri Star State
08. Slow Down
09. Reborn
10. Voyager: Sunrise, Voyager, I Am Ra

Website: Facebook