Review: La Ratte – Astray

 

La Ratte - Astray

La Ratte – Astray
Format: CD – Digital / Label: Continental Europe – Continental Record Services Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

https://continentalrecordservices.bandcamp.com/album/astray

Als je van een rauwe, ongepolijste mix van rhythm & blues en rootsrock houdt zit je bij het nieuwe album van het Nederlands-Duitse trio La Ratte meer dan goed!

Het trio bestaat uit Harm van Essen (zang, gitaar), Jochem Jorrisen (drums) en Nikolas Karolewicz (bas).

Hun album werd in zeven dagen opgenomen in de voormalige psychiatrische inrichting De Krakeling Studio en bevat een elftal nummers.

De eerste is het lui groovende Gotta See About A Girl. Een nummer met een rauw soulvol randje uit het Los Lobos straatje met broeierig snijdend gitaarwerk en een schurend geluid. De drums van Jochem Jorrisen zetten vervolgens de Diddley beat van Love in. Een ongepolijst bonkend nummer dat overduidelijk een eerbetoon is aan Bo Diddley.

Met het broeierig galmende Trouble bevinden we ons ineens op Peaky Blinders terrein. Een donker schroeierig nummer. Walking Target klinkt tegelijkertijd sprankelend en broeierig met lichte surf invloeden.

De rocker Ain’t My Business klinkt als een ongepolijste mix van the Fabulous Thunderbirds, the Blasters en the Red Devils met stiekeme Chuck Berry gitaarlicks. I Want You sluipt geniepig voort in een rauwe shuffle met bijbehorend bijtend gitaarwerk.

Het losjes boppende Loneliness kruipt richting het geluid van the Paladins. Een boogie hoort zoals John Lee Hooker te klinken. Dat heeft La Ratte prima begrepen in het fuzzende Garden Facin’ West. Ook Let Me In klinkt behoorlijk rauw met een stuwend garagepunk geluid.

Whiskey zwalkt behoorlijk bezopen in het rond gevolgd door de afsluiter van het album, 3 a.m. Again dat een broeierig en zinderend nummer is.

La Ratte overtuigt met hun nieuwe album op alle fronten! Rauw en broeierig!

Tracks:
01. Gotta See About a Girl
02. Love
03. Trouble
04. Walking Target
05. Ain’t My Business
06. I Want You
07. Loneliness
08. Garden Facin’ West
09. Let Me In
10. Whiskey
11. 3 a.m. Again

Website: https://www.facebook.com/laratteband