Review: La Belle Epoque – Volume II

 

La Belle Epoque - Volume II

La Belle Époque – Volume II
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: V2 Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het jaar 2023 loopt binnenkort ten einde en op de valreep komt La Belle Époque met  een album, dat met gemak met de titel “Beste Nederpop/rock album van 2023” aan de haal kan gaan.

La Belle Epoque is het project van Danny van Tiggele (Mister And Mississippi, Blaudzun, Tousch) en zijn vele gasten. Op het album komen invloeden vanuit de Americana en 60’s pop-rock op een zeer overtuigende wijze voorbij.

Geopend wordt met La Belle Epoque, Volume II. Een sfeervol georkestreerde filmische opener van het album. De eerste gast, Bas van Holt (the Dawn Brothers) treedt aan met zijn gekwelde  rauwe stem in het deinende The Hoop. Een nummer met lichte Beatles trekjes.

In Out Of Bad Luck is Spike (DI-RECT) te horen in een majestueus sprankelend rootspop nummer. In het intiem galmende Without You zingen Tim Knol en Camiel Meiresonne (Son Mieux) een heerlijk gevoelig duet. Wildflower klinkt zeer breekbaar en intiem, vooral door de zang van Maxime Barlag (Mister And Mississippi) en de stemmige strijkers.

Er wordt ook vinnig gerockt zoals in Part Time Peace Of Mind waarin je zowel Stones riffs als glaminvloeden tegenkomt. Saturday Night is een zacht deinend Nils Lofgren-achtig nummer gevolgd door de deinende countryrock van I Don’t Know What’s Come Over Me met zang van Bertolf.

Sprankelende 60’s pop is te horen in het energiek stuwende Stupid Girl met kirrende zang van Megan de Klerk (EUT) en de sprankelpop van Back Where I Belong/Take It Slow. Met Nobody Really Lives Here met de haast gefluisterde zang van Robin Kester en het intieme Outnumbered met zang van Tessa Douwstra (LUWTEN) komt de breekbare en dus intieme kant van het La Belle Epoque project aan de beurt.

Wat een waanzinnig mooi tweede album van La Belle Epoque!! Het moet raar lopen als dit niet mijn Nederpop-rock album van 2023 wordt!

Tracks:
01. La Belle Époque, Volume II
02. The Hoop (with Bas van Holt)
03. Out of Bad Luck (with Spike)
04. Without You (with Tim Knol & Cato van Dijck)
05. Wildflower (with Maxime Barlag)
06. Part Time Peace of Mind (with Camiel Meiresonne)
07. Saturday Night (with Bent van Looy)
08. I Don’t Know What’s Come Over Me (with Bertolf)
09. I’ve Searched All of My Skies (with Anne Lieke Heusinkveld)
10. Stupid Girls (with Megan de Klerk)
11. Back Where I Belong / Take it Slow (with Maurits Westerik)
12. Nobody Really Lives Here (with Robin Kester)
13. Outnumbered (with Tessa Douwstra)
14. Betsie

Website: https://www.dannyvantiggele.nl/