Review: L.A. Guns – Black Diamonds

 

L.A. Guns - Black Diamonds

L.A. Guns – Black Diamonds
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Frontiers Music Srl
Release: 2023

Tekst: Henk Hekkelman

Drie albums sinds L.A. Guns gitarist Tracii Guns en zanger Phil Lewis hun meningsverschillen bijlegden en weer bij elkaar kwamen, en de reünie lijkt stand te houden. Nu komen ze met het nieuwe ‘Black Diamond’, in totaal hun veertiende album, een knaller van onvervalste hardrock die teruggrijpt naar de hoogtijdagen van de Sunset Strip eind jaren 80 zonder zich te verliezen in nostalgie.

Het album ‘Black Diamonds’ zal wellicht gelinkt zijn aan het zwarte haar van de heren in combinatie met het nummer Diamonds. Lekker loom en pakkend nadat het vertrouwde rockgeluid met You Betray en Wrong About You  de revue heeft gepasseerd. Met een post punk sound van Babylon en Shame horen we de band rauw in de klanken. Met wat rock and roll met mondharmonica laat de band de songs swingen.
Toch zijn de juweeltjes van deze act vaak de akoestische of melodieuze songs . Voor dit album geldt het voor Gonna Lose en het het stevigere Crying.

De band schrikt er niet van terug om hun hardrock invloeden te gebruiken zoals ze altijd hebben gedaan, maar ze nemen ook meer akoestische tracks op die hun klassieke rock invloeden uit de jaren ’70 weerspiegelen.

Het schrijven en het gevoel van de nummers op dit album kan worden omschreven als een mix van traditionele L.A. Guns en 70′ hardrock.

Naarmate het album vordert, zijn er duidelijke knipogen naar Guns N’ Roses met aangrijpende rockballads die nauwsluitend leer en rockstar-haar oproepen. Diamonds, een powerballad op zijn best, slaagt er nog steeds in om een ​​zware aantrekkingskracht te hebben, waarbij de instrumentals een krachtige, emotionele aanwezigheid behouden.

‘Black Diamonds’ is een leuk, dynamisch album dat voor ieder wat wils biedt. Elk nummer roept alle muzikale grootheden op. Bepaalde nummers resoneren met Aerosmith-fans, terwijl andere KISS’ “Detroit Rock City”-vibes uitdragen.

Tracks:
01.  You Betray
02.  Wrong About You
03.  Diamonds
04.  Babylon
05.  Shame
06.  Shattered Glass
07.  Gonna Lose
08.  Got It Wrong
09.  Lowlife
10.  Crying
11.  Like A Drug

Line-Up:
Phil Lewis – Vocals
Tracii Guns – Electric & Acoustic Guitars, MellotronAce Von Johnson – Electric Guitars
Johnny Martin – Bass, Electric Electric Guitars
Shawn Duncan – Drums (live)
Adam Hamilton – Drums (studio) & Strings

Website: https://www.facebook.com/L.A.GunsOfficial/