Review: L.A.B.- L.A.B. VI

 

L.A.B.- L.A.B. VI

L.A.B.- L.A.B. VI
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Loop Records
Release 2024

Tekst: Peter Marinus

Groot in eigen land Nieuw-Zeeland, groot genoeg om Paradiso uit te verkopen maar nog steeds niet groot genoeg om omarmd te zijn door het “grote publiek”. Ik heb het dan over de band L.A.B. uit het Nieuw-Zeelandse Whakatane.

Een band, die bestaat uit Brad Kora (drums, zang), Stuart Kora (keyboards, gitaar, zang), Joel Shadbolt (zang, gitaar), Ara Adams-Tamathea (bas) en Mitiaro Gregory (keyboards).

Op hun zesde album houdt de band zich bezig met een mengeling van soulvolle pop en reggae. Met een warm, zeer toegankelijk geluid.

Het album opent met Give Me That Feeling. Een loom en zeer soulvol deinend nummer waarin de invloed van Paul Carrack (met name in de zang) overduidelijk aanwezig is. Een satijnzacht soulnummer. Ook het luchtige en vrolijk swingende Casanova is een soulnummer met een zeer aanstekelijk swingend geluid.

De reggae komt voor het eerst aan bod in het lui skankende Ocean Demon, dat  opent met statige blazers en verder gaat als een mix van Bob Marley en UB40. De invloed van Bob Marley is groot in Mr. Rave Rider terwijl Signs weer meer richting UB40 trekt.

Oh No (Pt. 2) gaat de richting van de funky dancepop op en Follow klinkt zonnig deinend en mengt het geluid van Lenny Kravitz met de neo-soul.

In Crazy Dream duiken zowaar Paul McCartney invloeden op (de melodie!) in een reggaepop nummer dat  soulvol voortdeint. In I Believe gaat de band, samen met gastzangeres Aja Wairere Ropata, op de softsoul toer. Een slijper, die zowel aan How ‘Bout Us van Champaign als aan Endless Love van Lionel Richie en Diana Ross doet denken.

De funk komt voorbij in het groovende Take It Away en met de zonnige pop van Trying To Catch Me sluit L.A.B. het album af.

Een aangenaam album, dat de fans van soulvolle pop maar ook van reggae a la Bob Marley en UB40 zal aanspreken!

Tracks:
01. Give Me That Feeling
02. Casanova
03. Ocean demon
04. Oh No (Pt. 2)
05. Follow
06. Crazy Dream
07. Mr. Rave Rider
08. Signs
09. I Believe (ft. Aja)
10. Take It Away
11. Trying To Catch Me

Website: https://www.facebook.com/LABmusicNZ