Review: Kyle Avallone – Crazy Dreams

 

Kyle Avallone - Crazy Dreams

Kyle Avallone – Crazy Dreams
Format: Vinyl LP – Digital / Label: Taxi Gauche Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Kyle Avallone is een, tot nu toe, nog veel te onbekende singer-songwriter uit New York. Na zijn debuut Last Minute Me is het nu de beurt aan de opvolger ‘Crazy Dreams’.

Een album dat in de Studio G studio in Brooklyn werd opgenomen met producer Jeff Berner (Psychic TV) en waarop Kyle wordt bijgestaan door Mark Perro (Keyboards), Randi Hymowitz (bas), David Christian (drums), Jon “Catfish” DeLorme (pedal steel), Nikki D’Agostino (saxofoon) en backing zangers Holly Overton en Jeff Berner.

Met wat voor een album hebben we hier te maken? Een album van een verstilde schoonheid. Vol met dromerig deinende nummers, zeer intiem en breekbaar. Door de zang van Kyle duiken er veelvuldig Lou Reed invloeden op terwijl het geluid een mengeling lijkt van the Waterboys, The The, the Church en de al genoemde Lou Reed. Af en toe gegoten in een geluid waarin de pathos van Roy Orbison ook opduikt.

Dat Roy Orbison geluid is, in de zang, terug te horen in het warm deinende You Can Stay. Daarna volgt het zeer intieme Down The Hill, dat opent met een dromerig galmende twanggitaar. Jon “Catfish” DeLorme is met zijn warm huilende pedal steel te bewonderen in Going To The Beach, dat een mengsel is van countryrock en het geluid van Lou Reed. One More Chance is het volgende bedwelmende nummer.

In I Can’t Hide zit een intiem funky groovend geluid waarin de invloed van The The groot lijkt. Vervolgens is Gone een losjes, sprankelend swingend, nummer met wederom The The trekjes. De hemelse pedal steel van Jon “Catfish” DeLorme is weer aanwezig in het zacht wiegende A Hundred Lines.

Het geluid van Lou Reed is nadrukkelijk aanwezig in het breekbaar zwevende Don’t Keep This Kiss A Dream hetgeen ook het geval is in de afsluiter van het album Love Island.

Het nieuwe album van Kyle Avallone is er één van een bedwelmende, verstilde, schoonheid. Pracht album!

Tracks:
01. You Can Stay
02. Down The Hill
03. Going To The Beach
04. One More Chance
05. I Can’t Hide
06. Gone
07. A Hundred Lines
08. Don’t Keep This Kiss A Dream
09. Vacant Sea
10. Love Island

Website: https://taxigauche.com/kyle-avallone/