Review: Kris Barras Band – Death Valley Paradise

 

KRIS BARRAS BAND - DEATH VALLEY PARADISE

Kris Barras Band – Death Valley Paradise
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Mascot Label Group – Mascot Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Wanneer er een release op het Mascot label verschijnt wil dat niet automatisch zeggen, dat je dan met een bluesrock release te maken hebt. Dat bewijst het nieuwe, vijfde, album van de Kris Barras Band.

Deze band, die bestaat uit Kris Barras (zang, gitaar), Billy Hammett (drums), Kelpie Mackenzie (bas) en Josiah J. Manning (ritmegitaar) zit namelijk meer in de melodieuze metalhoek, ook wel stadionrock genaamd.

Daarbij moet je vooral denken aan een veel hardere versie van Bon Jovi waarbij Kris Barras nergens in de aalgladde ballad val trapt.

Het album werd geproduceerd door Dan Weller (Enter Shikari, Bury Tomorrow, SiKth) en dit keer besloot Kris om de nummers met andere songschrijvers samen te schrijven. In dit geval gaat het om Jonny Andrews (o.a. Three Day Grace), Bob Marlette (o.a. Alice Cooper, Rob Zombie), Blair Daly (o.a. Black Stone Cherry) en Zac Maloy (o.a. Tyler Bryant).

De metal liefhebbers zullen blij zijn dat het geluid van de Kris Barras Band vol zit met stevige, zeg maar gerust, loodzware riffs.

Dat is gelijk al het geval in Dead Horses. Een messcherpe donkere rocker met rauwe schurend gitaarwerk dat tegelijkertijd voorzien is van een melodieus randje. In het zeer krachtige Long Gone zitten stiekem wat Led Zeppelin invloeden verwerkt.

My Parade is een goed voorbeeld van een stampende stadionrocker met een zwaar gonzend geluid.

Het vlammende gitaarspel van Kris Barras steelt de show in de felle rocker Who Needs Enemies dat gevolgd wordt door het hoekig groovende en smerige Devil You Know. Wake Me When It’s Over en Bury Me doen nog het meest aan het geluid van Bon Jovi denken.

Het album wordt afgesloten met het lekkerste nummer, Chaos. Een perfecte mix van snoeiharde grooves, hoekige riffs en een melodieus metal geluid.

Dit album zal hoog gaan scoren bij de melodieuze metal en stadion rock fans!

Tracks:
01. Dead Horses
02. Long Gone
03. My Parade
04. These Voices
05. Who Needs Enemies
06. Devil You Know
07. Wake Me When It’s Over
08. Hostage
09. Cigarettes And Gasoline
10. Bury Me
11. Chaos

Website: https://www.krisbarrasband.com/about

Kris Barras Band