Review: Kovacs – Child Of Sin

 

Kovacs – Child Of Sin

Kovacs – Child Of Sin
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Warner Music Group
Release: 2023

Tekst: Paul Op den Kamp

De eerste maand van het jaar brengt een nieuw album van Kovacs. De titel doet misschien vermoeden dat de muzikale inhoud meteen helemaal duister en topzwart is. Eerder het tegendeel, zoals de vele kleuren op de albumhoes doen vermoeden kan de zangeres haar liedjes brengen in allerlei muzikale sferen en stemmingen.

Waar het album in eerste instantie wat (te) stilletjes opent blijkt het muzikale palet een van brede schakeringen te zijn. Haast alsof albums van Shirley Bassey, Portishead, Nina Hagen en Ofra Haza in elkaar zijn gegoten om nu een nieuw werk te vormen. Het geheel een mix van Arabische klanken, speelse ballades, nachtelijke zoektochten en een beetje gevoel voor groots theater.

Het titelnummer is een duet met de zanger van Rammstein. Waarbij Till Lindemann om de verrassing compleet te maken in het Engels zingt. Een donkere song die evenveel vragen oproept als beantwoord. Getuige het turbulente verleden dat de zangeres heeft gehad wil je haar als luisteraar toeroepen dat ze absoluut geen zondig iemand is. Wat dan weer de impact onderschrijft die een goed lied kan hebben.

Als een soort hedendaagse Nancy Sinatra en Lee Hazelwoord dansen de stemmen van de duetpartners om elkaar heen. De wens ontstaat meteen dat ze ooit dit ene liedje opblazen tot een volledig album. Beide artiesten zijn hoorbaar aan elkaar gewaagd.     

Het enige nadeel is de beperkte speelduur. Met net iets meer dan dertig minuten is het album echt te vroeg voorbij. De verschillende stijlen die op het album voorbij komen botsen hier en daar op elkaar, zo snel gaat het geheel voorbij. Met net iets meer liedjes was er een meer organisch geheel ontstaan. Maar verder …. Puike plaat!

Tracks:
01. Fragile
02. Goldmine
03. Child of Sin
04. Bang Bang
05. Freedom
06. Love Parasite
07. High Tide
08. Motherless Boy
09. Not Scared of Giants
10. Mamma

Website: https://kovacsmusic.com/