Review: Ko Ko Mo – Need Some Mo’

 

Ko Ko Mo - Need Some Mo’

Ko Ko Mo – Need Some Mo’
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: PIAS
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van het garageblues geluid van bands als the Black Keys en the White Stripes opgelet! Het Franse duo Ko Ko Mo heeft namelijk hun nieuwe album uitgebracht met daarop vreselijk smerig fuzzende garageblues. En niet zo maar garageblues want er zit ook een flink glamrock geluid in hun muziek. En daarbij zorgt de hoge zang van Warren Mouton (zang, gitaar) ervoor dat je regelmatig aan een glamrocker als Nick Gilder maar ook aan Justin Hawkins van de Britse band the Darkness moet denken.

Het duo bestaat naast Warren Mouton uit Kevin Grosmolard (drums, zang) en dit is hun derde album.

Ko Ko Mo - Need Some Mo’ - promo

Een album dat opent met de vette rocker All Along waarin een ZZ Top-achtig boogie geluid zit dat vermengd is met het geluid van zowel the White Stripes als AC/DC. Het White Stripes gehalte is wederom hoog in Blue Flashing Light. Een pompend funky nummer.

De glamrock is duidelijk aanwezig in het hoekig pompende Walls Get Closer met een schrapend fuzzgeluid. Tracking My Soul klinkt loodzwaar en smerig fuzzend gevolgd door het broeierige trage Lead You Astray met uitzinnige hoge zang. In de felle fuzzrocker Idiocracy Song zitten lichte “Train Kept-A Rollin” invloeden.

Het breekbare Breather is het intro vor het donkere Non Essential Man. Een psychedelisch, stroperig traag en vooral loodzwaar nummer.

Nadat Ko Ko Mo zich al eerder “vergreep” aan een cover van een Depeche Mode nummer is dit keer een cover van Indeep’s Last Night A DJ Saved My Life aan de beurt. Een bizarre cover waarin het funky origineel omgetoverd is tot een funky garageblues rocker.

Met hun derde album zie ik dit Franse duo Ko Ko Mo zeer zeker doorbreken in het garageblues circuit. Een heerlijk smerig en keihard album!

Tracks:
01. All Along
02. Blue Flashing Light
03. Need Some Mo’
04. Walls Get Closer
05. Tracking My Soul
06. Lead You Astray
07. Your Kiss
08. Ain’t Gonna Give Up
09. Idiocracy Song
10. Breather
11. Non Essential Man
12. Last Night A DJ Saved My Life

Website: https://www.ko-ko-mo.com/