Review: Kira Mac – Chaos Is Calling

 

Kira Mac - Chaos Is Calling

Kira Mac – Chaos Is Calling
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Voor mij is het album ‘Chaos Is Calling’ de eerste kennismaking met de Britse band Kira Mac. En dat is een zeer prettige kennismaking want Kira Mac (zang, a.k.a. Rhiannon Hill), Alex Novakovic (gitaar), Joe Worrall (gitaar), Bret Barnes (bas) en Cal Casey (drums, na dit album vervangen door Max Rhead) bewijzen een zeer stevig rockende band te zijn. Een band met een geluid dat verschilende keren richting het zwaar fuzzende Stoner Rock geluid gaat en via de krachtige zang van Kira Mac ook vaak op Beth Hart terrein aanbelandt.

Het album gaat zeer stevig van start met One Way Ticket. Een nummer vol rauwe, energieke riffs en de Beth Hart-achtige zang van Kira. In Hit Me Again gaat het gaspedaal ietsjes ferder in met een ranzig grommende rocker als resultaat.

In het hoekig groovende Back For Me zijn wat Bad Company invloeden te horen. De band bewijst ook op het funky terrein behoorlijk rauw te kunnen rocken in het vlammende Mississippi Swingin’. Het fuzzgehalte is zeer hoog in het smerig stuwende Hellfire & Holy Water. Never Going To Stay bewijst dat de band ook de sfeervolle kant van de rock  onder de knie heeft, op een Beth Hart-achtige wijze.

De afsluiter van het album Dead Man Walking komt nog het dichtst bij het Stoner Rock geluid door het donkere massieve geluid van het nummer.

Als je van fan bent van harde logge (Stoner) rock mag je dit album van Kira Mac absoluut niet laten liggen!

Tracks:
01. One Way Ticket
02. Hit Me Again
03. Chaos Is Calling
04. Back For More
05. Imagine What We Could’ve Been
06. Mississippi Swingin’
07. Hellfire & Holy Water
08. Downfall
09. Never Going To Stay
10. Dead Man Walking

Website: Kira Mac