Review: King Legba And The Loas – Shine A Light

 

King Legba & The Loas - Shine A Light

King Legba And The Loas – Shine A Light
Format: CD EP – Digital / Label: Czar Of Crickets Productions Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

De meeste Stoner Rockbands beperken zich tot het produceren van zeer logge trage riffs en daar is totaal niets mis mee! Maar als er dan een Stoner Rockband voorbij komt die deze riffs vermengd met invloeden vanuit de psychedelische rock, Krautrock, high energy rock a la the Hellacopters of Motörhead is de verrassing des te groter en lekkerder.

Dat is dus het geval bij het Zwitserse trio King Legba & the Loas uit Basel. Zij brachten in 2012 hun debuut EP uit, gevolgd door het album ‘Back From The Dead’ in 2019.
Tobias Glanzmann (gitaar, zang), Marco Grementieri (bas) en Silvio Spadino (drums) noemen hun muziek zelf “Voodoo injected rock & roll” en dat laten ze in het openigsnummer van de EP, Out Of The Ashes, ook gelijk horen. Een venijnig stampende rocker met een stevige fuzzlaag en de nodige bedwelmende psychedelica.

Door de zang van Tobias Glanzmann kan je in dit nummer onmogelijk om Lemmy van Motörhead heen. Een heerlijk smerig, gruizig, high energy rocknummer!

Smithereens opent verrassend genoeg op een ingetogen en breekbare wijze met een lome mix van Krautrock en, door de zang, Metallica. Het nummer zweeft zeer broeierig en donker voort tot de hoekig snijdende Stoner fuzz overgang. Hellhound is vervolgens een schurende funky fuzzrocker met een energiek smerig rockend refrein. Zeer verrassend is de logge Stoner Rockuitvoering van de Fleetwood Mac klassieker The Green Manalishi.

De afsluiter van de EP, The Storm Will Scream Your Name, sluipt geniepig grimmig schurend nabij en neemt je al sluipend te pakken op een donker schurende wijze.

Een prima avontuurlijke Stoner Rock EP uit Zwitserland!

Tracks:
01. Out Of The Ashes
02. Smithereens
03. Hellhound
04. The Green Manalishi
05. The Storm Will Scream Your Name

Website: https://www.facebook.com/kinglegbaandtheloas/