Review: Kevn Kinney – Think About It

 

Kevn Kinney – Think About It

Kevn Kinney – Think About It
Format: CD / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Roelof Passies

Het is al heel lang geleden dat er een album is uitgebracht van Kevn Kinney (solo). Je kunt eigenlijk spreken van een uniek project. Zijn vorige solo project dateert nog uit 2011 samen met The Golden Palominos.

Kevn Kinney is leader van de band Drivin N Crying. Veel mooie platen gemaakt met deze band in het verleden met als laatste hoogtepunt het album Live The Love Beautiful’ uit 2019. Live optredens  zijn een sensatie, klasse muzikanten, lekkere stevige alternatieve country-rock.

Vooraf is het goed om even te realiseren welke grootheden er mee hebben gewerkt aan dit project. Onder andere Peter Buck en Bill Berry (beide van REM), Brad Morgan van Drive By Truckers en Laur Joamets van Drivin N Cryin.

Als je Kevn Kinney kent en wel eens hebt horen optreden dan hoor je een hoog piepstemmetje aangevuld met stevige muziek; eigenlijk heeft hij niet eens een mooie stem. Dat maakt het ook zo karakteristiek. Als je dit album opzet en meteen de title-track (Think About It) beluistert hoor je ineens iets heel anders. Het begint met een akoestische staande bass om vervolgens een hele donkere stem erbij te horen.

Het album evolueert tijdens de opnames in twee delen; een elektrisch en akoestisch gedeelte. De eerste helft is heel rustig en volledig akoestisch met soms strijkers erbij met als hoogtepunt het nummer Catching Up To Myself. Het nummer Think About It staat in twee versies op het album; in een akoestisch en elektrische onder een andere titel nml Stop Look Listen Think. Ander opvallend nummer is Down in The City waarin een mooie dwarsfluit is te horen.

Je moet echt goed luisteren naar dit album en na elke luisterbeurt vallen je steeds meer mooie details op, zoals de strijkers in het nummer Wishes.

Al met al kun je concluderen dat dit album je steeds blijft verrassen. Mogelijk dat hij weer eens naar deze kant van de oceaan komt voor optredens.

Tracks:
01. Think About It
02. Catching up to Myself
03. Wishes
04. The Innocent
05. Shapeshifter Grifter
06. Half Mast
07. Down in the City
08. Another Scarlet Butterfly
09. Close the Door
10. Stop Look Listen Think
11. Never the Twain Shall Meet

Website: https://www.drivinncryin.com/