Review: Kerri Powers – Love Is Why

 

Kerri Powers - Love Is Why

Kerri Powers – Love Is Why
Format: CD – Digital / Label: Must Have – Wildflower Records – Continental Record Services
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Het zesde album van singer-songwriter Kerri Powers uit New England werd geschreven en opgenomen gedurende de Covid pandemie, een tijd waarin Kerri ook nog eens haar vader (best friend) verloor.

We hebben ruim vijf jaar op dit album moeten wachten maar het is het wachten dubbel en dwars waard geweest want wat is dit een formidabel album geworden!

Een album waarop het ongepolijste stemgeluid van Kerri te horen is in zowel broeierige en intieme nummers als krachtig rockende nummers.

Producer (en drummer) Marco Giovino heeft ervoor gezorgd dat de nummers nergens te gepolijst klinken.

Geopend wordt met het zacht broeierig stuwende Rosie Blue waarin de krachtige ongepolijste stem van Kerri zeer goed tot zijn recht komt naast de sprankelende gitaar van Bo Ramsey en het soulorgel van Paul Brown. Daarna is Love Is Why een schurend groovend nummer met fel slidegitaarspel van Doug Lancio.

De zinderende slidegitaar van Bo Ramsey opent het donkere en bluesy Morning Glory, Midnight Blue waarin Kerri als een rauwe bluesy zus van Sheryl Crow klinkt. When It Rains is vervolgens een zwierig swingend nummer met het jubelende orgel van Paul Brown en de bijtende gitaar van Doug Lancio. De prachtig huilende pedal steel van Asa Brosius speelt een belangrijke rol in het weemoedige Wine And Spirits.

Rummage Through My Love is een hoekige, bluesy, rocker in de beste John Hiatt traditie. Please Call Home is een warme cover van het Gregg Allman nummer waarin Kerri een duet zingt met Paul Thorn. Rusted Bell klinkt broeierig en rauw vooral door de schurende gitaar van Doug Lancio.

Someone Else’s Prayer is een zeer intiem en breekbaar nummer met sfeervol warm accordeonspel van Charles Giordano. De indringende pianoballad Are We Free? sluit het album indrukwekkend af.

Met ‘Love Is Why’ nestelt Kerri Powers zich moeiteloos naast Roots grootheden als Bonnie Raitt, Sheryl Crow en Lucinda Williams. Een dikke aanrader dus!

Tracks:
01. Rosie Bluegrass
02. Love Is Why
03. Morning Glory, Midnight Blue
04. When It Rains
05. Wine And Spirits
06. Rummage Through My Love
07. Please Call Home
08. Presence Of The Faithful
09. Rusted Bell
10. Someone Else’s Prayer
11. Are We Free?

Website: https://www.kerripowers.com/