Review: Kaz Hawkins – Until We Meet Again

 

Kaz Hawkins - Until We Meet Again

Kaz Hawkins – Until We Meet Again
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: DixieFrog Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Kaz Hawkins uit het Noordierse Belfast maakte met haar album ‘Don’t You Know’ uit 2017 een verpletterende indruk. Slechts begeleid door een piano wist zij elke luisteraar op een zeer soulvolle wijze omver te blazen.

Dat is ook op haar nieuwe album het geval. Ditmaal wordt zij begeleid door haar Franse band met Stef Paglia (gitaar, BluesBones uit Belgiē), Julien Boisseau (bas), Amaury Blanchard (drums), Benoît Gaudiche (trompet), Guillaume Sené (saxofoon) en Cédric Le Goff (Hammondorgel, piano).

Ook nu is het soulgehalte weer erg hoog.

Dat is te horen in Pray To. Kaz opent het nummer a capella op een zeer emotionele gospelwijze waarna haar band hoekig bonkend invalt. Stef Paglia levert een snijdende gitaarpartij af en het nummer eindigt stomend. Daarna is Get Up And Go een broeierig funky nummer in de beste Etta James stijl.

In de ballads op dit album klinkt Kaz het krachtigst. Zoals in The River That Sings waarin Kaz  de kracht van Etta James vermengt met de intimiteit van James Taylor. Don’t Make Mama Cry klinkt atmosferisch en broeierig met ingenieuze blazerspartijen en uiterst soulvolle zang. Ook Standing Tall is een intense soulvolle ballad.

Er wordt ook lekker geswingd  zoals in de passionele swinger Until We Meet Again en het krachtige Get The Jack From The Bottle waarin Stef Paglia het nummer via zijn ziedende slidegitaar van een Southern Rock geluid voorziet.

De intieme ballad I Gotta Be Me is vergelijkbaar met het beste Simply Red ballad werk en de bluesy ballad One More Fight, een bonusnummer, sluit het album af.

Kaz Hawkins bewijst met  dit album nogmaals tot de top van Europese blues te horen.

19 oktober   Jazz On The Corner – Harderwijk
20 oktober   Tico Tico – Aalten
21 oktober    Engel Blues Festival 2023 – Oss

Tracks:
01. Pray To
02. Get Up And Go
03. The River That Sings
04. Hold On For Home
05. Lonely Boy
06. Until We Meet Again
07. Don’t Make Mama Cry
08. Standing Tall
09. I Gotta Be Me
10. Get The Jack From The Bottle
11. One More Fight (bonustrack)

Website: https://www.kazhawkins.com/