Review: Katie Knipp Band – Live At The Green Room Social Club

 

Katie Knipp Band - Live at The Green Room Social Club

Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Katie Knipp is een bluesartieste uit Rocklin, Californië, die al opende voor acts als Robert Cray, Jimmie Vaughan en the Doobie Brothers. Haar voorgaande albums scoorde hoog in de Billboard Blues Albums charts.

Katie bespeelt de piano, de dobro en de harmonica en ze zingt. En dat zingen doet zij vol overtuiging waarbij ze heel vaak gebruik maakt van een soort vibrerende galm. En daar moet je tegen kunnen want de galm wordt overvloedig gebruikt door Katie.

Haar band bestaat op dit livealbum, dat werd opgenomen in de Green Room Social Club in Placerville, California, uit Neil Campisano (drums), Zack Proteau (bas), Chris Martinez (gitaar) en Otis Mourning (saxofoon).

Geopend wordt met het hoekige en funky pompende Ya Make It So Hard To Sing The Blues waarin de knerpend bijtende gitaar en de warme saxofoon een belangrijke rol spelen. Parade Of Pain is een broeierige luie blues waarin Katie vocaal tot het gaatje gaat.

Gone To Town heeft een zinderende sfeer met de lome rockende piano van Katie en de diep twangende gitaar van Chris Martinez.

In de intieme soulballad Bluebird Street weet Katie haar gealm onder controle te houden hetgeen het nummer zeker goed doet aangezien zij nu een stuk soulvoller klinkt. Ook in de lofzang aan New Orleans, Another Round, is dat het geval.

In de broeierige swampy blues Better Me zet Katie het echter weer flink op een galmen.

Dat Katie het vibreren en galmen totaal niet nodig heeft bewijst zij nogmaals in de losjes boppende Americana van Release, het intiem deinende The Gospel Of Good Intentions en het Little Feat achtige, funky, Chamomile And Cocaine.

De Katie Knipp Band laat met dit livealbum horen dat ze een solide band is met een soms overenthousiaste zangeres. Het gevolg is een  sympathiek live album.

Tracks:
01. Ya Make It So Hard To Sing The Blues
02. Parade Of Pain
03. Gone To Town
04. Bluebird Street
05. Another Round
06. Better Me
07. Release
08. I Don’t Sing For You
09. The Gospel Of Good Intentions
10. Come Back
11. Quiet Hell
12. Chamomile And Cocaine

Website: https://katieknipp.com/home