Review: Katarina Pejak – Pearls On A String

 

Katarina Pejak - Pearls On A String

Katarina Pejak – Pearls On A String
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Ruf Records
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Katarina Pejak is een zangeres, toetseniste en songwriter uit Belgrado, die momenteel in Frankrijk verblijft. Zij debuteerde in 2019 met het album Roads That Cross, dat geproduceerd werd door Mike Zito. In 2019 maakte zij ook deel uit van de Ruf Blues Caravan, samen met Ally Venable en Ina Forsman.

Haar nieuwe album, haar tweede voor het Ruf label, laat een geluid horen waarin de blues geen grote rol speelt. Wel is er alle ruimte voor zeer intieme, licht jazzy nummers met her en der wat soul invloeden. Je kan daarbij denken richting Norah Jones, Rickie Lee Jones of Michael Franks.

Zo opent het album met het lui deinende Pearls On A String. Jazzy met een licht psychedelisch geluid en priemend bluesy gitaarwerk van Laura Chavez. Het zacht groovende en broeierige Jeremy’s Boat gaat daarna richting het intieme werk van Norah Jones.

Voormalig Morphine saxofonist Dana Colley vervult een glansrol in het broeierig groovende Woman. Vervolgens is It Only Takes A Song een jazzy Americana nummer met de intiem huilende pedal steel gitaar van Boris Rosenfeld.

De absolute topnummers van dit album zijn het zacht schuifelende Michael Franks-achtige Notes On Boredom met sprankelend pianospel van Katarina, de swingende soul van Excuses, uitbundig met een licht gospel geluid, de verrassend broeierige funky cover van Pink Floyd’s Money, de zeer krachtige Woods Brothers cover Honey Jam en de afsluiter van het album, Slow Explosion, waarin jazz met chanson en Paulo Conte invloeden vermengd wordt.

‘Pearls On A Swing’ van Katarina Pejak is een absolute aanrader voor de liefhebbers van het intieme licht jazzy werk!

01. Pearls On A String
02. Jeremy’s Boat
03. Woman
04. It Only Takes A Song
05. Notes On Boredom
06. Excuses
07. Witness
08. Money
09. Sunglasses
10. Honey Jam
11. Too Late
12. Slow Explosion

Website: https://www.katarinapejakmusic.com/