Review: JW-Jones – Everything Now

 

JW-Jones - Everything Now

JW-Jones – Everything Now
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Idla Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

De Canadese gitarist-zanger JW-Jones heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst opgebouwd in de blues scene. Zo won hij, als beste gitarist, in 2020 the International Blues Challenge in Memphis en is nu zijn alweer twaalfde album uitgebracht.

Een album, dat vol staat met vooral soulvolle blues. De ene keer met een flinke funky ondertoon, de andere keer meer broeierig en schurend.

Het album werd geproduceerd door de van Big Sugar bekende Gordie Johnson, die op het album ook nog de keyboards, bas, drums en gitaar bespeelt. Daarnaast speelt co-producer Eric Eggleston ritmegitaar op het album en is er een aantal gastoptredens.

De eerste gast is drummer Stanton Moore, van de band Galactica. Zijn funky drums zijn te horen in het lekker ontspannen groovende Everything Now. Een nummer, dat voorzien is van bijtende gitaar injecties van JW. Keeping Me Up is een loom pompende rocker waarin JW zijn gitaar vlammend laat gieren. Papa’s In The Pen is vervolgens een schurend, funky nummer.

Jimmie Vaughan gaat een gitaarduel met JW aan in de luchtig pompende shuffle Take Your Time. De volgende gast is toetsenist Jesse O’Brien (Ronnie Hawkins, King Biscuit Boy) in het broeierige To Tell You The Truth (I Lied) met diep twangend gitaarwerk van JW. Producer Gordie Johnson laat zijn soulorgel lekker gieren in het luchtige, sprankelende, My Luck.

It’s Not Raining In L.A. is al even sprankelend, op een funky wijze, met messcherp guitaar spel van JW. When You Left is een indringende soulbluesballad over het overlijden van JW’s moeder. JW wordt in dit nummer bijgestaan door The Texas Horns en laat zijn gitaar smartelijk huilen.

Na de warme en intieme soulblues shuffle I Choose You sluit JW zijn album af met de sprankelende funky swinger Good To Be True.

Opnieuw bewijst JW-Jones op een zeer overtuigende wijze dat hij tot de top van de blues scene behoort!

Tracks:
01. Everything Now
02. Keeping Me Up
03. Papa’s In The Pen
04. Take Your Time
05. To Tell You The Truth (I Lied)
06. My Luck
07. It’s Not Raining In L.A.
08. When You Left
09. Works Every Time
10. I Choose You
11. Good To Be True

Website: https://jw-jones.com/