Review: Justine Blazer – Girl Singing The Blues

 

Justine Blazer - Girl Singing The Blues

Justine Blazer – Girl Singing The Blues
Format: CD / Label: Ten7Teen Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zangeres Justine Blazer uit Detroit bewijst op haar achtste studioalbum dat zij veel meer is dan alleen maar een “Girl Singing The Blues”.

Deze dame begon als blueszangeres, schakelde daarna over op de country en laat op nieuwe album horen dat zij ook zeer soulvol kan klinken. Bijgestaan door een flink aantal vriendinnen en muzikanten als Claudette King (de dochter van B.B. King), toetsenist Kitt Wakeley, zangeres Natalie Jean, gospelzangeres Kezia Alford,trompetiste Syreeta Thompson, gitariste Kerry Adams, saxofoniste Suzanne Grzanna en zanger Damian Wyldes.

De soulkant komt direct aan bod in de vrolijk swingende soul van Pretend In The Night. De stem van Justine klinkt hier uiterst prettig zwoel en soulvol.

Ook de ballad Cold Day In Hell is van het zwoele soulvolle soort,. De krachtige stem van Justine doet hier aan het werk van Sam Brown denken en ze wordt hier bijgestaan door de hard bijtende bluesgitaar van Larry Mitchell.

Het zonnig swingende Big Bright Beautiful Day klinkt even vrolijk als het werk van Katrina & the Waves. Hier zijn Claudette King en Kezia Alford te horen naast de intieme trompet van Syreeta Thompson. In het soulvol deinende Tears Of Blue duikt, door Justine’s zang, wederom het geluid van Sam Brown op. Suzanne Grzanna is hier met sfeervol zacht saxofoonspel te horen.

Dan wordt het geluid meer rockend via het felle en hoekige Sound Of My Heels en de broeierige gruizige blues van Hard Way. Het zwevende Between Here And Gone deed mij aan the Motels denken. Een duet met Damian Wyldes, waarin het country verleden van Justine doorklinkt.

Bad Love is een nummer dat aan het popgeluid van zowel Katrina & the Waves als the Go Go’s doet denken. Het rockende Never Get Away is een stuwend duet met Natalie Jean gevolgd door de afsluiter van het album Girl Singing The Blues. De blues op een intieme jazzy manier.

Een prima album van een meer dan prima zangeres, die bewijst dat zij van vele muzikale markten thuis is!

Tracks:
01. Pretend In The Night
02. Cold Day In Hell
03. Big Bright Beautiful Day
04. Tears Of Blue
05. Sound Of My heels
06. Hard Way
07. Between here And Gone
08. Bad Love
09. Never Get Away
10. Girl Singing The Blues

Website: https://www.justineblazer.com/