Review: Judy Sings The Blues – Backstage Pass LIVE

 

Judy Sings The Blues - Backstage Pass LIVE

Judy Sings The Blues –  Backstage Pass LIVE
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Judy Sings The Blues! En wie is Judy dan?  We hebben hier te maken met een band uit de Mid-Atlantic regio, rondom zangeres Judy Mangini. Een zangeres met een zeer krachtig en soulvol stemgeluid en bijgestaan door een uitstekende band, die bestaat uit Lin Doughten (gitaar), Jan Zukowski (bas), Ray Lombardo (drums) en Brian Cunningham (saxofoon).

En het zijn vooral de soulvolle sax van Brian Cunningham en de gitaar van Lin Doughten, die naast de uitstekende zang van Judy opvallen.

Hun derde album werd live opgenomen voor een wild enthousiast publiek in de Mid-South Studio en het album opent met de loom schurende blues van Help Me waarin Judy haar vocale talenten voor de eerste keer zeer overtuigend tentoon spreidt. De soulvol stuwende saxofoon en de venijnig bijtende gitaar helpen haar daarbij.

Vervolgens wordt de sfeer loom en intiem in het soulvolle Tricks. Het broeierig pompende Guess I Was Wrong klinkt qua geluid als een mix van Hoochie Coochie Man en George Thorogood’s Bad To The Bone. Daarna gaat You Got Me Down On My Knees zeer overtuigend de warme jazzy blueskant op met prima jazzy gitaarwerk.

47 Feet klinkt behoorlijk vurig en groovend waarin de zang van Judy op een krachtige wijze imponeert. Na de losjes groovende funky blues van Junk And Trunk volgt het onderhuids tintelende funky Can’t Even Buy One. Judy is in topvorm in de ontspannen soulblues Come Over Here waarin Lin Doughten zeer grimmig gitaarspel laat horen.

Voorbeelden van de intiemere kant van de band zijn de sprankelende soulblues Are Ya en de diepe soulballad Miss Your. Het lekker ongecompliceerd rockende 52 Years sluit het album op een rauw rockende wijze af.

Een prima sfeervol livealbum van de klasseband Judy Sings The Blues!

Tracks:
01. Help Me
02. Tricks
03. Guess I Was Wrong
04. You Got Me Down On My Knees
05. 47 Feet
06. Junk And Trunk
07. Can’t Even Buy One
08. Come Over Here
09. Are Ya
10. Miss Your
11. 52 Years

 Website: http://judysingstheblues.com/