Review: JP Soars – Brick By Brick

 

JP Soars - Brick By Brick

JP Soars – Brick By Brick
Format: CD – Digital / Label: Little Village Foundation
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Het zesde album van zanger-gitarist JP Soarsuit Boca Raton,  Florida, is zijn debuut voor het Little Village Foundation label. Hij vermengt zijn blues met invloeden uit de gypsy jazz, country, latin en heavy metal en het is niet zo verwonderlijk dat deze veelzijdige artiest in 2009 de Blues Foundation’s International Blues Challenge won plus de Albert King Guitar Award!

Wat mij direct opviel aan dit album is het feit dat JP’s grofkorrelige zang akelig op de zang van wijlen Dr. Feelgood zanger Lee Brilleaux lijkt.

Zijn gitaarspel is zeer veelzijdig. Zo is hij in In The Moment akoestisch en zeer intiem bezig op een manier waarin je de nodige gypsy jazz invloeden terug hoort. Ook voor de nodige countryinvloeden draait JP zijn hand niet om. Zo is Can’t Keep Her Off My Mind een opzwepende bluegrass swinger met een hoofdrol voor de fiddle van Anne Harris (o.a. Otis Taylor).

Merlin Stomp is een enthousiast country dance nummer met wederom Anne Harris op de fiddle en JP op de banjo. De rhythm &blues swinger Things Ain’t Workin’ Out klinkt alsof Dr. Feelgood aan de country is gegaan.

Uiteraard is er ook flink ruimte voor de blues zoals in de opener van het album Brick By Brick. Een loom funkend nummer met hard bijtend gitaarwerk. Een heerlijke binnenkomer! Keep Good Company heeft een hoekig Joe Walsh achtig- geluid met krachtig gitaarwerk.

De cover van Little Milton’s That’s What Love Will Make You Do is een fris van de lever groovend bluesnummer met messcherp gitaarspel. Honey And Hash  is vervolgens een energiek stuwende rauwe boogie. Down By The Water is de luchtig swingende afsluiter van het album.

Een heerlijk album, dat aantoont dat JP Soars een prima veelzijdige gitarist is.

Tracks:
01. Brick By Brick
02. Jezebel
03. Keep Good Company
04. Can’t Keep Her Off My Mind
05. In The Moment
06. That’s What Love Will Make You Do
07. The Good Lord Will Provide
08. Honey And Hash
09. Merlin Stomp
10. Things Ain’t Workin’ Out
11. Down By The Water

Website: https://jpsoars.com/