Review: Jonathon Boogie Long – Two Kinds Of Lover

 

Jonathon Boogie Long - Two Kinds Of Lover

Jonathon Boogie Long – Two Kinds Of Lover
Format: CD-single / Label: independent
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Een single wordt meestal gebruikt als opwarmer voor een binnenkort te verschijnen album van een artiest/band. In het geval van de single Two Kinds Of Lover van de Amerikaanse zanger-gitarist Jonathon Boogie Long is dit zeer zeker het geval. Deze single doet namelijk uitzien naar nog meer van deze heerlijke bluesrock.

In eerste instantie werd Jonathon Boogie Long, uit Louisiana, zwaar beïnvloed door “blanke” bluesbands als Canned Heat, Ten Years After en Savoy Brown.  Hij is inmiddels een bekende naam in de bluesscene want hij won in 2011 de Guitar Centre King Of The Blues als onafhankelijke bluesartiest en werd opgenomen in de Louisiana Hall Of fame.

Van de eerder vermelde inspiratiebronnen  is op zijn nieuwe single weinig terug te horen. Jonathon nam de single op met drummer Brian Brignac en bespeelde zelf de gitaar en bas.

Two Kinds Of Lover is een nummer, dat behoorlijk aan het werk van Little Feat doet denken. En dan vooral door de Lowell George-achtige felle zang van Jonathon, die af en toe bijna aan het jodelen slaat.

Het gaat hier om een sprankelend groovend nummer met een lichte country tik waarin het gitaarspel van Jonathon bijtend, vurig en toch warm klinkt. Het enthousiasme druipt af van de prima zang van Jonathon.

We moeten het nu dus slechts met één uitstekend nummer doen maar we gaan allemaal kwijlend uitkijken naar Jonathon’s nieuwe, vijfde, album!

Website: https://www.boogielong.com/