Review: Johnny O’Keefe – Real Wild Child

 

Johnny O’Keefe - Real Wild Child

Johnny O’Keefe – Real Wild Child
Format: CD / Label: Jasmine Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Zanger Johnny O’Keefe was het bewijs dat er ook rauwe rock & roll uit Australië kon komen aan het eind van de 50’s/begin van de 60’s. En dat kwam voor een groot deel door zijn wilde, enthousiaste, en vooral rauwe stijl van zingen.

In zijn eigen land scoorde hij meer dan 30 hits en daarbuiten bleef Johnny altijd een beetje onder de radar. Zijn vroegtijdige dood in 1978, op 43-jatige leeftijd, deed daar uiteraard geen goed aan…

Op dit overzichtsalbum zijn Johnny’s meeste nummers verzameld. De bekendste is Wild One (Real Wild Child) dat in 1986 succesvol door Iggy Pop gecoverd werd,. Uiteraard staat dit nummer op het album en nog steeds klinkt het origineel rauw en stuwend.

Een ander goed voorbeeld van de rauwe stijl van Johnny is Shake Baby Shake. Een wild rockend rock & roll nummer met lekker fel gitaarwerk.

Johnny’s woest grommende zang komt prima tot zijn recht in de energieke rocker That’ll Be Allright en de cover van het Isley Brothers nummer Shout (Part 1). Ook bij Johnny werd geprobeerd om hem iets gepolijster te laten klinken. Zoals in So Tough, dat echter nog steeds enthousiast swingt.

Te gepolijst voor de meeste rock & rollers zijn nummers als Why Do They Doubt Our Love, Own True Self en I’m Counting On You. Sommige covers voegen niets extra’s toe zoals Save The Last Dance For Me en The Twist.

Het lekkerst zijn de stuwende nummers. Zelfs Danny Boy klinkt in Johnny’s handen rauw en Don’t You Know (Pretty Baby) is een swinger in de beste Jackie Wilson stijl.

Rock & roll liefhebbers zullen veel lekkers vinden op dit opwindende Australische rock & roll album!

Website: https://jasmine-records.co.uk/gb/

Johnny O’Keefe - Real Wild Child - back