Review: Johnny Feel Good – Age Is Just A Number

 

Johnny Feel Good - Age Is Just A Number

Johnny Feel Good – Age Is Just A Number
Format: CD / Label: Independent / Distributie: Sounds Haarlem
Release: 2024

Tekst: Peter Marinus

Zodra het debuutalbum van de Nederlandse band Johnny Feel Good opent komen er zeer vertrouwd klinkende melancholiek huilende bluesgitaarklanken je oren binnen zweven. En dat is niet zo gek als je je bedenkt dat Barrelhouse en The Oscar Benton Blues Band, Johnny Laporte lid is van deze band. Naast Johnny bestaat de band uit een aantal zeer ervaren Nederblues muzikanten: Armando Jansen (gitaar, The Southside Blues Revue en The Hicksters), Art Bausch (drums, o.a. Livin’ Blues, Blue Planet, Smyle), Mark Harmsma (bas) en Pim Spetter(piano), beiden uit The Southside Blues Revue en zanger Jan Blaauw (o.a. Rob Hoeke, Ruben Hoeke en Oscar Benton).

Het zal daarom geen verrassing zijn dat we hier met een overtuigend Nederblues debuutalbum te maken hebben!

Het album opent met You’ve Gotta Rumble waarin de Barrelhouse invloeden flink aanwezig zijn in het gitaarwerk van Johnny Laporte en Armando Jansen.  Een losjes swingende shuffle met lekker swingend pianowerk en de doorleefde zang van Jan Blaauw.

Dan volgt het broeierig, swampy, groovende I Want To Show You. Zweterig a la Tony Joe White met schurend gitaarwerk en loom swingend elektrische pianospel. Vervolgens is The Gates Are Open een warme soulvolle ballad met weemoedig spel van Johnny Laporte en Armando Jansen.

Jan Blaauw’s zang klinkt in het zacht schuivelende You Don’t Know Nothing behoorlijk getergd. Het gevaar van”overacting” ligt in zijn zang echter op de loer.. Dream Ride is een heerlijke pianoblues met uiteraard een hoofdrol voor de sprankelende piano van Pim Spetter en het ”dubbelloops” gitaarspel.

Met Get Me Some Juice wordt het krachtig pompende geluid van Barrelhouse weer even opgezocht waarna het in Steel Trap Mind tijd is voor luie funky blues. In het stug doorpompende How I Ended Up Here zit een licht Livin’ Blues-achtig geluid. Meet You In LA gaat daarna de zweterige jazzy kant op.

Het losjes rockende All You’ve Got sluit het album op een haast Frankie Miller-achtige wijze af.

Met zoveel Nederblues ervaring kon het ook niet anders….een zeer overtuigend debuut van Johnny Feel Good!

Tracks:
01. You’ ve Gotta Rumble
02. I Want To Show You
03. The Gates Are Open
04. You Don’t Know Nothing
05. Dream Ride
06. Get Me Some Juice
07. Steel Trap Mind
08. How I Ended Up Here
09. Meet You In LA
10. All You’ve Got

Line-up:
Armando Jansen: Gitaar
Johnny Laporte: Gitaar
Art Bausch: Drums
Mark Harmsma: Bas
Pim Spetter: Piano
Jan Blaauw: Zang

Website: https://www.bluesgate.nl/indexjfg.html