Review: John Haydock – Town Full Of Blues

 

John Haydock - Town Full Of Blues

John Haydock – Town Full Of Blues
Format: CD – Digital / Label: Independent
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Je hebt van die albums die dusdanig warm en weldadig klinken dat je er vanzelf rustig en ontspannen van wordt. Zoals het nieuwe album van John Haydock. Een muzikant uit Sydney, Australië, die opgroeide in Engeland en op 17-jarige leeftijd met het hele gezin naar Australië emigreerde.

John is een multi-instrumentalist, die op zijn nieuwe album alle instrumenten zelf bespeelt en ook nog eens zingt.

Het in zijn “homestudio” opgenomen album opent met Looking For The Source Of The Nile. Een intiem groovend bluesrock nummer met lichte “The Thrill Is Gone” invloeden. Jphn heeft een zeer warm stemgeluid en zijn gitaarspel is in dit nummer stemmig priemend.

Ook Angel Eyes klinkt zeer ontspannen op een Chris Rea achtige wijze terwijl het geluid van Dire Straits en Sniff ‘N The Tears nooit ver weg is.

Na het dromerig voortschuifelende Don’t Let The City Break Your Heart volgt het rauw schurende How Dark Do You Want It met gemeen slidegitaarwerk en een pulserende zachte synthesizer. Trade Winds betreedt het Mark Knopfler gebied op een intieme dromerige wijze met John op zijn gierende bluesgitaar.

Het broeierig rockende Wrong Side Of The Track heeft een Creedence Clearwater Revival-achtig geluid en wordt gevolgd door het onderhuids tintelende Cold Case. Het ontspannen At The Crossroads is een stuwend bluesrock nummer met bijtend gitaarwerk.

Dan volgen er twee ballads. De eerste is de popballad You Don’t Have To Let Yourself Go. Een verzorgd nummer in de beste Christopher Cross traditie en de tweede, Have A Little Faith, is een soulvolle ballad, die zo in het repertoire van Paul Carrack zou passen.

De sfeer wordt nog meer ontspannen met het jazzy wiegende Ship Of Fools en de afsluiter Raining Again. Echt zo’n nummer dat je lekker onderuit moet beluisteren terwijl het buiten giet.

John Haydock zorgt er op een zeer warme manier voor dat je helemaal ontspannen bent na beluistering van zijn album. Een heerlijk album dus!

Tracks:
01. Looking For The Source Of The Nile
02. Angel Eyes
03. Don’t Let The City Break Your Heart
04. How Dark Do You Want It
05. Trade Winds
06. Wrong Side Of The Track
07. Cold Case
08. Haunted House
09. At The Crossroads
10. You Don’t Have To Let Yourself Go
11. Have A Little Faith
12. Ship Of Fools
13. Raining Again

Website: https://www.facebook.com/JohnnyHaydock