Review: Joe Colombo – New Horizons

 

Joe Colombo - New Horizons

Joe Colombo – New Horizons
Format: CD – Digital / Label: Comets/Horizon Records
Release: 2022

Tekst: Peter Marinus

Hier is flink wat durf voor nodig! Een album helemaal in je eentje opnemen en dan met een album op de proppen komen dat toch menig bluesrock liefhebber omver zal blazen! Dat is wat de Zwitsers/Italiaanse gitarist Joe Colombo heeft gedaan. Zeven instrumentale nummers met alleen maar de (slide) gitaar van Joe.

Hij was in 2003 en 2004 te horen op de Hendrix tribute albums ‘Voodoo Crossing’ en ‘Gypsy Blood’ samen met o.a. Steve Lukather, Robben Ford, Larry Coryell en Hiram Bullock. Daarnaast toerde hij geruime tijd met Terry Evans (o.a. bekend van zijn werk bij Ry Cooder).

https://youtu.be/ftJ1mMnc2Mg

Het openingsnummer Blues In B Flat (For Terry) is opgedragen aan de overleden Terry Evans. Het gaat hier om een zeer intens en intiem nummer met gekweld schurende gitaarwerk. Een zeer indrukwekkende opening van het album!

Het stuwende Move Move Move bewijst dat je ook met alleen maar een gitaar prima kunt bluesrocken. Joe’s slidegitaar zwiept en priemt in dit nummer alle kanten op.

Joe bewijst ook dat je solo rauw en funky kunt klinken in Half Step Up. Ook Motivational Blues klinkt funky en doet denken aan het werk van Hendrix en Johnny Winter.

Slidin’ & Bumpin’ is vervolgens een luchtig swingende shuffle waarin je een jazzy geluid en invloeden van Freddie King tegenkomt. Mojo Stomp klinkt vooral broeierig schurend en lui.

Joe sluit zijn album af met het donker huilende New Horizons, dat klinkt alsof Ry Cooder een boze, zeer wrange, bui heeft.

Het nieuwe Joe Colombo album is een zeer indrukwekkend album geworden waarop het niet eens meer opvalt dat je hier “slechts” met Joe’s gitaar te maken hebt.

Tracks:
01.Blues In B Flat (For Terry)
02.Move Move Move
03.Half Step Up
04.Motivational Blues
05.Slidin’ & Bumpin’
06.Mojo Stomp
07.New Horizons

Website: https://www.joecolombomusic.net/